Бабусині страви: "Український узвар"

Бабусині страви: "Український узвар"

Інгредієнти:

  • 200 г меду;
  • 200 г чорносливу;
  • 200 г сушених груш;
  • 200 г сушених яблук;
  • 100 г ізюму;
  • 3 л води.

  • Узвар дуже простий в приготування, адже не потребує екзотичних продуктів, а тільки фрукти, які ростуть у кожному саду. Вариться компот із сухофруктів або узвар, як і звичайний компот, з єдиною різницею: перед приготуванням сухофрукти слід замочити на деякий час у воді. В якості підсолоджувача замість цукру в узварі можна використовувати мед.

    Рецепт узвару:

    1. Підготуйте сухофрукти – помийте їх теплою водою і залийте їх на 10 хвилин холодною водою. Накрийте кришкою і залиште на 2-3 години.

    2. Налийте в каструлю 3 літра води, покладіть груші і яблука і варіть на повільному вогні 15 хвилин. Потім додайте в узвар чорнослив та ізюм і варіть ще 10-15 хвилин.

    3. Наприкінці додайте мед, дайте закипіти і зніміть узвар з вогню. Процідіть узвар і подавайте до столу охолодженим.