31 грудня: це цікаво знати

31 грудня: це цікаво знати

«Сію, сію, посіваю,
З Новим роком вас вітаю!
На щастя, на здоров'я,
На Новий рік!
Аби таланило краще, ніж торік,
Щоб процвітало ваше добре діло,
Щоб у вас ніколи
Голова не боліла!»
З народних вуст

У народі існувало поетичне повір'я, що у новорічну ніч для віруючих людей «розкривається небо і вони можуть попросити у святих все, що їм заманеться: перетворення води на вино, каменя на хліб, глини на мед». Ніч проти нового року наповнена магічними діями, чарами. Це час, коли можна розгадати своє майбутнє і забезпечити щастя й добробут на цілий рік.

Саме здійснення мрій, добробуту та щастя бажаємо вам у новому році. І нехай всі найбільші перемоги у вас будуть ще попереду! З Новим роком!

За церковним календарем вшановують мученика Севастіана, святого Модеста. преподобного Михіїла, праведного Симеона.

Іменинниками 31 грудня є:

Зоя. Клавдій, Максим. Семен. Севастян

У цей день святкують:

Новий рік!

31 грудня народилися:

1877 — Гнат Хоткевич, український письменник, історик, композитор, мистецтвознавець, етнограф, педагог, театральний та громадсько-політичний діяч. Найвизначнішим досягненням прозової творчості стала романтична повість з гуцульського життя «Камінна душа». Автор близько 600 музичних творів.

1892 — Михайль Семенко, поет, основоположник і теоретик українського футуризму, організатор футуристичних угруповань. «Модернізував українську лірику урбаністичною тематикою, сміливими експериментами з формою вірша, запровадив свіжі епатажні образи й творив нові слова, покликані відбити нову індустріалізовану добу.