31 рік тому США офіційно визнали незалежність України

31 рік тому США  офіційно визнали незалежність України

25 грудня 1991 року президент США Джордж Буш оголосив про рішення Сполучених Штатів про офіційне визнання України як незалежної держави. Про цю віху в історії відносин між Україною та Сполученими Штатами нагадала посолка Бріджит Брінк.

"На Різдво 1991 року тодішній президент Буш визнав незалежність України. Цього тижня президент Байден зустрівся із президентом Зеленським, підкресливши міцне стратегічне партнерство між США та Україною з двопартійною підтримкою Конгресу, яке забезпечить свободу України, а її народ матиме демократичне, успішне майбутнє", - написала дипломатка у Twitter.

Брінк також висловила "найщиріші вітання народу України, а також місцевим співробітникам посольства США у Києві "з нагоди свят, відзначивши, що "мільйони людей не мають електрики, опалення та світла через атаки Росії цього Різдва". "Але ваша стійкість надихає світ. Ви переможете", - написала Брінк.

Вона також нагадала, що додаткова допомога Вашингтона Києву "уже в дорозі": "Президент США підписав законопроект про бюджет Конгресу, який включає 45 мільярдів доларів на підтримку України та союзників по НАТО для протидії довготривалій жорстокій агресії Росії проти України".