Вчені вважають, що оливкова олія входить в список продуктів, які володіють позитивною дією на серцево-судинної системи. Люди похилого віку, які вважають за краще використовувати її в своєму раціоні, рідше за інших страждають від інсультів.
Прийти до таких висновків вченим допоміг експеримент, участь в якому взяли 8000 французів у віці 65 років, які проживали поблизу Парижу. У жодного з учасників дослідження не було скарг на інсульти.
Протягом 5 років експерти спостерігали за здоров'ям і способом життя піддослідних. Учасників розділили на 3 групи в залежності від кількості вживання оливкової олії. За час дослідження відбулося 148 інсультів.
Вчені прийшли до висновку, що у людей, які вживали щодня оливкову олію, ризик постраждати від інсульту знизився на 41 відсоток.
Експерти визнають оливкову олію корисною, але зв'язок між нею і ризиком постраждати від інсульту може бути не прямою.