Бабусині страви: "Салат з макаронів з язиком"

Бабусині страви: "Салат з макаронів з язиком"

Інгредієнти:

  • макарони (різнокольорові спіралі): 250 г
  • телячий язик: 1 шт.
  • зелений горошок: 1 банка
  • болгарський перець: 1 шт.
  • чорний перець горошком: 3-4 шт.
  • лавровий лист: 1 шт.
  • майонез та сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Язик помити, покласти в каструлю з гарячою підсоленою водою, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 2,5-3 години. За півгодини до закінчення приготування додати чорний перець горошком та лавровий лист. Варений язик охолодити, почистити від шкіри і нарізати невеликими кубиками.

    Макарони зварити згідно з інструкцією на упакуванні. З зеленого горошку злити рідину. Болгарський перець помити, почистити і нарізати невеликими кубиками.

    З’єднати варений язик, макарони, зелений горошок та болгарський перець. Посолити за смаком, заправити майонезом і покласти салат на годину-півтори у холодильник, щоб настоявся.

    * Готовність язика можна перевірити, проколюючи його виделкою: якщо вона входить легко, значить язик вже варений.

    * З вареного язика легше зняти шкірку, якщо гарячий язик покласти на 1-2 хвилини в холодну воду.

    * Готуючи язик, можна додати в воду коріння: цибулю, моркву, петрушку, пастернак, а також зелень та прянощі за смаком.