Бабусині страви: "Свинина з яблуками і базиліком"

Бабусині страви: "Свинина з яблуками і базиліком"

Інгредієнти:

  • свинина: 1 кг
  • базилік свіжий: 10 великих листочків
  • яблука кислі: 3 шт.
  • цибуля: 2 шт.
  • яблучний сидр: 1 склянка
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Свинину помити, порізати середніми шматочками і обсмажити на олії.

    2. Цибулю почистити, порізати кільцями і додати до свинини. Коли цибуля стане прозорою, додати яблучний сидр, накрити кришкою і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, посолити, поперчити і тушкувати одну годину.

    3. Яблука помити, вирізати серцевину (чистити не потрібно), нарізати великими дольками і розрізати кожну дольку навпіл. Додати їх до свинини, коли вона буде вже готова, і тушкувати, не накриваючи кришкою, 5 хвилин. Тоді додати промите свіже листя базиліку, витримати на вогні ще кілька хвилин і подавати до столу.

    * Яблучний сидр можна замінити натуральним яблучним соком, а свіжий базилік – сушеною зеленню базиліку.