Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Цибулю помити, обрізати верхівки і скласти в каструлю (чистити не потрібно). Залити холодною водою так, щоб вона покривала цибулю, додати оцет, довести до кипіння і варити 10-12 хвилин на середньому вогні. Коли цибуля буде готова, киплячу воду злити, а цибулю залити льодяною водою.
2. Вичавити з кожної цибулі серединку, акуратно стискаючи її рукою. Лушпиння теж обібрати.
3. Яловичину помити, порізати на невеликі шматки і змолоти на м’ясорубці разом зі серединками з цибулі.
4. Рис помити, зварити і додати до фаршу. Туди ж додати сире яйце, сіль, чорний мелений перець, воду і добре збити.
5. Начинити фаршем цибулю і скласти її у каструлю одним шаром впритул одна до одної.
6. Болгарський перець помити, почистити і змолоти на м’ясорубці або подрібнити у блендері. Бульйон закип’ятити, додати в нього мелений болгарський перець, паприку і, якщо потрібно, досолити за смаком.
7. Залити киплячим бульйоном фаршировану цибулю. Зверху викласти шматочки вершкового масла. Довести до кипіння і готувати на середньому вогні одну годину. Подавати цибулю гарячою, як самостійну страву, зі сметаною та зеленю за смаком.
* Коли серединки цибулі під час варіння починають висуватися догори, це означає, що цибуля зварена.