Бабусині страви: "Брюссельська капуста з фундуком"

Бабусині страви: "Брюссельська капуста з фундуком"

Інгредієнти:

  • брюссельська капуста : 500 г.
  • бекон: 80 г
  • фундук: 50 г
  • спеції та сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Капусту помити і варити у киплячій підсоленій воді протягом 10 хвилин. Відкинути на дуршлак, обсушити.

    Бекон порізати маленькими шматочками, викласти на суху гарячу сковорідку і на невеликому вогні обсмажувати до утворення шкварок. Додати капусту, фундук, спеції за смаком, перемішати і витримати на вогні ще 3-4 хвилини.

    * Таку капусту можна подати на гарнір до м’яса, риби чи птиці або ж як самостійну страву.

    * Якщо з бекону витопилося дуже багато жиру, його потрібно злити, щоб гарнір не був надто жирний. Витоплений жир можна використати для інших страв.

    * Не варто зловживати спеціями – основний смаковий акцент дає фундук.