5 "девайсів майбутнього" з виставки CES-2016 (відео)

5 "девайсів майбутнього" з виставки CES-2016 (відео)

У Лас-Вегасі завершилася найбільша виставка споживчої електроніки CES-2016. Як передають "Спектр Новости" з посиланням на Gazeta.ua у 2016 році у повсякденне життя увійдуть 5 найбільш цікавих девайсів.

1. "Айфон" в холодильнику

Південнокорейська компанія Samsung привезла на виставку розумний холодильник Family Hub Fridge з 21-дюймовою сенсорною панеллю, вбудованою в дверцята, а також розташованими всередині камерами. За допомогою зовнішнього екрана можна створювати різні нагадування, виводити зображення з телефону або планшета, керувати музикою.

Вбудовані камери фотографують вміст холодильника кожен раз, коли двері відкривається і закривається. Знімки відправляються в "хмару", і власник холодильника зможе подивитися, які продукти потрібно купити, перебуваючи безпосередньо в магазині. В майбутньому їжу можна буде замовляти додому прямо через холодильник.

2. Надтонкий ноутбук

Черговий рекорд по товщині може поставити новий ультрабук-трансформер Lenovo Yoga 900S. Його товщина складає всього 12.8 мм, а важить пристрій рівне 999 грамів.

Ноутбук Lenovo Yoga може розкладатися на 360 градусів. Ноутбук зберіг фірмову особливість всього сімейства Yoga – сенсорний екран і здатність розкладатися на 360 градусів. Новинка отримала 12.5-дюймовий екран, корпус з вуглецевого волокна і процесор Intel Core m7. Як обіцяють виробники, ноутбук зможе пропрацювати до 10,5 годин в режимі відтворення відео від однієї підзарядки. Продажі Lenovo Yoga 900S почнуться в березні 2016 року за ціною 1099 дол.

3. Розумний самокат

Розумні самокати Segway вже відомі всьому світу. В новій версії відсутнє кермо, управляється вона нахилом колін. На її основі був створений Segway Advanced Personal Robot.

По команді з верхньої частини гаджета висувається екран, а з боків з'являються руки-маніпулятори. Робот може допомогти власникові донести сумки, відкрити гостям двері, і здатний реагувати на різні голосові команди. Гаджет оснащений камерами і може вести відеозйомку. Позиціонується він як помічник по дому,але в майбутньому робот може перетворитися у військового розвідника, поліцейського або навчиться вигулювати собак.

4. Кросівки, що здатні замінити смартфон

Багато любителів бігу вже мають фітнес-браслет, підключений до смартфону - щоб рахувати кількість кроків, кілометрів і витрачених калорій. З кросівками Gemini нічого з цього не потрібно - у них вже вбудований фітнес-трекер, який включається автоматично.

Носити з собою на пробіжку смартфон і браслет необов'язково - вся інформація зберігається в пам'яті кросівок і відправляється на телефон, коли бігун повертається додому з занять. Gemini 2 можуть зберігати інформацію про п'ять останніх пробіжках.

Творець кросівок, компанія Under Armour, також обіцяє, що їхнє взуття досить довговічне - спортсмен зможе комфортно пробігти в них більше 700 кілометрів. Що стосується батареї, яка управляє вбудованою електронікою, то вона прослужить ще довше.

5. Безпілотне повітряне таксі майбутнього

Ehang 184 - це квадрокоптер з закритою кабіною, в якій може розміститися одна людина. При цьому, опинившись всередині безпілотника, ця людина отримує статус пасажира, а не пілота. Зазначимо що, серед інтер'єру кабіни ви не знайдете елементів керування літальним апаратом чи важелів або кнопок. Замість великої кількості невідомих обивателю тумблерів і механізмів в єдиному відсіку Ehang 184 знайшлося місце пасажирського крісла і планшета. Останній служить для того, щоб, зайнявши місце в повітряному таксі, ви могли вказати пункт призначення, а потім насолоджуватися видами на землю.

Таким чином, значимість виставки визначається великою кількістю що беруть участь в ньому таких світових компаній, як EchoStar, Intel, Microsoft, Motorola, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, Toshiba, а також значним числом відвідувачів.