5 продуктів, що поліпшують пам’ять

5 продуктів, що поліпшують пам’ять

На роботі, під час навчання та навіть у побуті нам украй необхідна хороша пам’ять. «Ранок у Великому Місті” зібрав 5 корисних продуктів, які позитивно впливають на мозок і покращують здатність до запам’ятовування.

Морква

Морква уповільнює процеси старіння організму, в тому числі і мозку. Речовина лютеолін, якою вона багата, дозволяє боротися з передчасною загибеллю клітин, що відповідають за пам’ять. Лишень 20 гр доможуть вам зберегти здоровий глузд та чудову пам’ять на багато-багато років.

Розмарин

Розмарин багатий антиоксидантами і карнозіновою кислотою, які розширюють церебральні судинні тканини. Уявіть лише, навіть запах розмарину може поліпшити продуктивність вашої пам’яті.

Жирна риба

У лососевих, скумбрії, палтусі та оселедці містяться кислоти омега-3, які знижують рівень холестерину і позитивно впливають на судини головного мозку. Також ця риба багата йодом, що покращує ясність розуму.

Броколі

Цей диво-овоч — відмінне джерело вітаміну К і магнію, які покращують роботу мозку. А ще броколі містить бор, брак якого призводить до зниження мозкової активності.

Волоський горіх

Волоський горіх допомагає покращити нашу пам’ять завдяки лютеоліну. Ця активна речовина запобігає втраті уваги та погіршенню пам’яті і зменшує виробництво шкідливих речовин у головному мозку. Ви рекомендуємо їсти 3-4 горіхи на добу.

Джерело: ranok.ictv.ua