"54 дні каденції:.." - Влад Пономар

"54 дні каденції:.." - Влад Пономар

54 дні каденції:

✅Суд відмінив постанову ЦВК про скасування реєстрації Рената Кузьміна як кандидата в нардепи України.

✅Зеленський обговорює концепцію про те, щоб окуповані території могли використовувати російську мову офіційно.
Депутат Верховної ради заявив, що Зеленський ще до своєї перемоги на виборах обговорював з Волкером питання мови на Донбасі. Зокрема, обговорювалася концепція про те, щоб окуповані території могли використовувати російську мову офіційно і неофіційно.
Нагадаємо, глава ОПУ Андрій Богдан пропонує регіональний статус для російської мови на Донбасі.

✅До Верховної ради України надійшла постанова про скасування прийнятого нового виборчого кодексу. Про це заявив голова Ради Андрій Парубій.
Нагадаємо, представник Зеленського в парламенті Руслан Стефанчук заявив, що новий виборчий кодекс України був прийнятий з порушенням регламенту Верховної ради.

✅На Донбасі загинув український військовий, ще двоє поранені.

✅"План Медведчука" реалізується.
Після появи ініціативи щодо проведення скандального телемосту з російськими пропагандистами я писав, що цей намір - не епізод, а частина великого політичного плану Кремля і тих, хто підтримує російське керівництво в нашій країні.
Цей план можна було б назвати передвиборчим, але насправді самі вибори - і президентські, і парламентські - теж частина плану. Плану щодо поступового посилення російського політичного та інформаційного впливу на нашу країну, зміцнення позицій тих, хто хотів би повернути Україну у 2013р.
Телеміст не відбувся, але реакція громадськості зовсім не налякала його ініціаторів. Навпаки, Бойко, Медведчук, Рабинович і Козак вирушили до російської столиці і були прийняті там прем'єр-міністром Медведєвим. Тим самим Медведєвим, який 2004р очолював кремлівський передвиборний штаб Януковича - так що не перший день відповідає перед Путіним за поневолення України.
Тепер кадри цієї зустрічі на найвищому рівні транслюються телеканалами, які фактично належать Медведчуку. Можуть запитати - навіщо? Чому вони так впевнені в собі, чому вони нічого не бояться?
А чого їм боятися? Держава послабшала. Головний запит суспільства - не на боротьбу з колаборацією, а на боротьбу з корупцією і на зниження тарифів. Тих, хто хотів би боротися з колаборацією, переконали, що політики, які прийшли до влади після Майдану – всі "мародери", так що спочатку потрібно перемогти мародерів, а вже потім - зрадників. З новим президентом лідери "Опозиційної платформи" фактично ділять той самий електорат - так що вони можуть бути впевнені, що напередодні парламентських виборів Зеленський не робитиме різких кроків, щоб не злякати тих своїх виборців, хто вірить у можливість "просто домовитися" з Москвою.
Але вони не просто хочуть отримати якомога більше голосів на виборах. Їхнє головне завдання - побудувати паралельну державу, яке буде набагато більш сильною і авторитетною за формальну владу. Вони і так вже контролюють цілу низку державних і громадських інституцій. У їхньому розпорядженні - букет судів і набір телеканалів. Можливості місцевого самоврядування в східних і південно-східних областях нашої країни. Вони знаходяться в хороших відносинах з олігархами, багато хто з яких мріє про відновлення своїх російських прибутків. І - що є найбільш важливим - у них є підтримка людей. Тих наших співгромадян, які хочуть, щоб Україна швидше стала частиною "русского мира". Тих наших співгромадян, які проголосують за "Опозиційну платформу" і за "Опозиційний блок". І яких зустріч з Медведєвим не дратує, а надихає - адже це колишній президент самої Росії! Майже сам Путін!
І є ще одна важлива обставина, яка полегшує їхнє завдання - байдужість мільйонів людей, які просто хочуть, щоб закінчилося "ось це все" і вірять, що закінчення війни залежить від бажань українського президента, а не від волі Путіна.
В таких умовах побудувати "свою Україну" - а якщо бути точним, свою Малоросію - їм буде набагато легше, ніж ще кілька місяців тому. План такого будівництва є, він давно затверджений і здійснюється. Вони діють, не шкодують грошей, пропагандистських ресурсів, особистих зусиль. Відступати їм нікуди. За ними - Москва.
А ми, як завжди, реагуємо. Обурюємося, засмучуємося, переживаємо. Дивуємося безпорадності влади, яку самі ж українці і обрали. У нас немає навіть плану дій у відповідь - не те щоб плану наступу і демонтажу "паралельної України".
З таким ставленням до себе і своєї країни план Медведчука здійсниться і всі ми опинимося в його Україні - прошу пробачення, у Малоросії. (Віталій Портников).

✅Виконуючи особисте прохання Путіна.

*
@VolodymyrAriev: Ми люстрували тих, хто повністю здавав Україну російському агресору. Зеленський хоче люструвати тих, хто відбив російського агресора і повернув Україну на шлях до Європи. Він обрав свій вектор руху. Слуга народу, але питання якого саме?

*
Заява Зеленського про розширення люстрації на осіб, які керували після перемоги Революції Гідності, дослівно повторює ініціативу соратника Януковича Андрія Портнова.

✅У ВР закликають Авакова відреагувати на звіт щодо вбивства Гандзюк.

✅Деловая столица: «Долг перед Коломойским. Сумеет ли Труханов отработать оправдание в суде».

✅Харків перетворюється в місто російських сепаратистів?

*
Якщо знесуть, відновимо знов — Кернес про бюст сталінського ката Жукова.

*
Журналістка пропагандистського каналу 1+1: «Нещодавно я повернулася з Харкова і, за моїми відчуттями після того, як я поговорила з людьми, там треба поміняти прапор - жовто-блакитний на триколор, і це місто стане російським. Таксисти кажуть, що вони бояться поставити український прапор на автомобіль, тому що їх поб'ють".

✅"Не велик, а "Гелик": VIP-кортеж Зеленского устроил коллапс в Киеве, украинцы возмущены.
В Киеве на Позняках перекрыли дорогу для проезда кортежа Зеленского, что вызвало гнев у водителей.
Соответствующее видео опубликовали "Буквы". Так, на проспекте Григоренко образовалась огромная пробка из-за 9 элитных автомобилей, которые сопровождали 'главу' государства. Полицейские выключили светофоры и остановили движение.
По словам жителей столицы, это происходит ежедневно утром и вечером, несмотря на возмущения как водителей, так и пешеходов.
Киевляне оставили под видео множество недовольных комментариев. "А оно ехало и млело от приветственных гудков его подданых. И даже не догадалось, что было освистано", "Не велик, а "Гелик", "Малыш доиграется ведь", "Дорога позора", "Сначала у Зеленского перекрывают дороги, потом начнут перекрывать дыхание", – написали они.
Как сообщалось, ранее в своей предвыборной программе Зеленский обещал, что откажется от кортежей с охраной, чтобы люди не страдали из-за перекрытия дорог.

Влад Пономар