"Трохи вранішніх новин" (30 січня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (30 січня) - Денис П'ятигорец

1. Сполучені Штати вже почали підготовку до того, щоб передати Збройним Силам України американські протитанкові ракетні комплекси "Джавелін". Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" повідомив спецпредставник США у справах України Курт Волкер.

2. Національна атомна енергогенеруюча компанія Енергоатом підписала контракт з американською Westinghouse Electric про постачання ядерного палива до 2025 року.

3. Національний банк України вводить в обіг пам'ятну монету "Захисникам Донецького аеропорту" номіналом 10 гривень.

4. 39-ту окрему ескадрилью тактичної авіації (в/ч А2038), яка базується в селищі Озерне (Житомирська область), було переформатовано в бригаду.

5. У першому в Україні Музеї АТО іноземним гостям показуватимуть англомовний панорамний фільм про конфлікт на Сході України. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, інформує прес-служба ОДА.

6. На території Нікопольського заводу феросплавів канадські інвестори побудували сонячну електростанцію за 10,5 млн євро

7. В 2017 р. в Україні введено в експлуатацію 257 МВт потужностей об’єктів, які виробляють електроенергію з відновлюваних джерел за «зеленим» тарифом. Це у 2 рази більше, ніж у 2016 році.

8. У 2017 році українські підприємства виробили понад 6800 вантажних вагонів, майже 40% з яких припало на заводи "Укрзалізниці", яка за рік наростила виробництво в 7 разів

9. Міжнародний аеропорт Херсон збільшив пасажиропотік на 69,4% до 105,9 тис. пасажирів у порівнянні з 2016 роком.

10. Збірна України виграла золото у змішаній естафеті на Чемпіонаті Європи з біатлону. У боротьбі за "золото" українці ̶п̶е̶р̶е̶с̶т̶р̶і̶л̶я̶л̶и̶ обійшли збірну Росії, яка стала другою та команду Норвегії, яка здобула "бронзу".

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец