Бабусині страви: "Домашнє вершкове масло"

Бабусині страви: "Домашнє вершкове масло"

Інгредієнти:

  • жирні нестерилізовані вершки - 1,2 л
  • сіль - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Вершки кімнатної температури влийте у велику миску. Миску з вершками загорніть подвійним шаром плівки.

    У плівці зробіть надрізи так, щоб у них пролазили вінчики міксера. Збивайте вершки на невеликій швидкості, поступово збільшуючи її до максимальної. Спочатку вершки зіб’ються в пишну піну, потім піна стане щільною і, нарешті, змінить колір з білого на блідо-жовтий або білий з жовтими вкрапленнями. Ці вкраплення і є масло. Процес займає як мінімум 8-10 хвилин.

    Продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини, щоб масло сепарувалося.

    Встановіть друшляк в миску, вистеліть його тонкою полотняною серветкою або марлею в кілька шарів. Зніміть з миски плівку, вилийте її вміст в друшляк, залиште на 15 хвилин.

    Дерев’яною ложкою або силіконової лопаткою помніть вміст друшляка. Вимішуйте приблизно 5 хвилин.

    Додайте сіль за смаком і ще раз перемішайте.

    Домашнє вершкове масло можна приготувати з вашими улюбленими травами або прянощами, наприклад з естрагоном, кропом, петрушкою, кінзою, перцем, розмарином, часником, базиліком або сушеними білими грибами. Для цього, інгредієнти потрібно подрібнити в блендері і змішати з розм’якшеним вершковим маслом і сіллю.