7 років позбавлення волі – оголошено вирок одіозному судді Сергію Лазюку

7 років позбавлення волі – оголошено вирок одіозному судді Сергію Лазюку

Вищий антикорупційний суд сьогодні, 10 серпня, оголосив вирок, яким суддю Дзержинського райсуду міста Харкова Сергія Лазюка визнано винуватим у висловленні прохання, прийнятті пропозиції та отриманні неправомірної вигоди і засуджено до 7 років позбавлення волі. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Судом визнано доведеною винуватість Лазюка у вчиненні двох злочинів. Так, у 2015 році суддя висловив прохання та прийняв пропозицію надати йому 3 тис. доларів США (75 тис. гривень) за прийняття рішення у цивільній справі. А також він висловив прохання надати та отримав 500 дол. США неправомірної вигоди за постановлення рішення вже у іншій справі.

Колегія суддів, зваживши на докази, зібрані в ході досудового слідства, погодилася з доводами прокурора САП та визнала Лазюка винуватим у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

За вироком суду йому призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна та з позбавленням права обіймати посади судді та посади, пов’язані з виконанням функцій представника влади, строком на 3 роки.

Також до Лазюка застосовано спецконфіскацію – суд зобов’язав стягнути 500 доларів США (розмір неправомірної вигоди, яку отримав суддя).

Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з дня його проголошення в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду.

Вирок постановлений колегією суддів у складі: головуючого Ярослава Шкодіна, суддів Олега Федорова та Лариси Задорожної.