7 українських фільмів, які вийшли цього року

7 українських фільмів, які вийшли цього року

1. Незламна

Українсько-російський повнометражний історико-драматичний та біографічний фільм. В основу сюжету покладений життєвий шлях жінки-снайпера, майора Людмили Павличенко, а саме події 1937–1957 років. Творці фільму характеризували його як психологічний байопік про трагічну долю жінки на війні. Стрічку зняли українська студія «Кінороб» та російська «Новые люди». В широкий прокат фільм вийшов у січні 2015.

2. Брати. Остання сповідь

Український драматичний фільм, знятий за мотивами роману «Джмелиний мед» шведського письменника Торґні Ліндґрена. Стрічка розповідає історію любові та ненависті двох братів-гуцулів, які доживають віку в гірському селі в Карпатах. На Московському міжнародному кінофестивалі 2014 року картина отримала відразу два призи: «Срібний Георгій» за найкраще виконання жіночої ролі Наталією Половинкою та Приз журі російської кінокритики. Загальнонаціональний прокат почався у вересні 2015 року.

3. Гетьман

Український історико-драматичний фільм, знятий за однойменним романом Віктора Веретенникова. Стрічка розповідає про трагічну любов гетьмана Богдана Хмельницького до молодої польки Гелени Чаплинської. Її зйомки проходили в Львівській та Київській областях, зокрема в Олеську, Свіржі, Золочівському замку та Києво-Печерському заповіднику. В український широкий прокат фільм вийшов 29 жовтня 2015 року.

4. Загублене місто

Український науково-фантастичний фільм-трилер. Стрічка розповідає про невеличку експедицію, що вирішує розшукати загублене місто в зоні відчуження, де відбуваються надзвичайні речі. Фільм знімали у Василькові, в Макарові, в Славутичі, а також під Трускавцем в місті Стебник — у покинутих промислових зонах та сольових шахтах. В український широкий прокат він вийшов у жовтні 2015 року.

5. По той бік

Український містичний фільм-трилер. Стрічка розповідає про дівчину, яка переживши клінічну смерть, здобула дар бачити у своїх видіннях місця злочинів. Зйомки проходили в Чернігівській і Київській областях. Картина була відібрана в міжнародний повнометражний конкурс 45-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», ставши єдиним фільмом, котрий представляє Україну. В український широкий прокат він вийшов у грудні 2015 року.

6. Політ золотої мушки

Український комедійно-драматичний фільм, знятий за мотивами збірки оповідань «Бурачковицькі хроніки» Богдана Волошина. Стрічка у трьох новелах розповідає про жителів села Бурачковичі в Західній Україні, які опиняються в різних комічних ситуаціях. Зйомки проходили на хуторі Великий Ходак в Івано-Франківській області, окремі кадри були відзняті в Добромилі Львівської області. В український широкий прокат вийде у листопаді 2015 року

7. Тепер я буду любити тебе

Українсько-грузинський романтичний комедійний фільм. Стрічка розповідає про ресторатора Мішеля, котрий після того, як від нього пішла дружина напередодні Різдва, потрапляє в різноманітні пригоди. Зйомки проходили в Києві. В український широкий прокат фільм вийде 31 грудня 2015 року.

ridna.ua