"ТІКАЙТЕ З ПОРОХОБОТІВ!" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ТІКАЙТЕ З ПОРОХОБОТІВ!" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

«Люди тікають з порохоботів…» Мені останнім часом все частіше почали траплятися пости приблизно такого змісту: я мовляв, підтримував Порошенка, я думав так треба, я терпів одне, друге, третє, п’яте… Але!.. «Укроборонпром»! Підвози на мітинги! Фальсифікації! Я уходжу!.. Здаю посвідчення!.. Більше не перебуваю!.. »

Я опускаю той нюанс, що здати посвідчення порохобота реально лише в разі, якщо особа його сама собі намалює. Нема такої організації «порохоботи», з якої можна вийти і не перебувати.

Я опускаю скепсис до ситуації, коли людина, яка витримала вал багнища про Іловайськ (винуватцями якого розслідування естонських журналістів назвало заступника голови ДніпроОДА Геннадія Корбана і окремих командирів добробатів), Дебальцево, дурко-блокаду і міхо-майданчик, раптом жорстко купилася на мультики Бігуса, записочки Іванової та явні компіляції політичних опонентів Порошенка, ознаки маніпуляцій з яких стирчить як шило з мішка. Але Бог з ним.

Мушу визнати. Розумію. Цілковито згоден. Нема чого робити в тих порохоботах. Тікати звідси треба. Негайно!

Гадаєте я жартую? Та які жарти? Ви бодай розумієте, що чекає на нас коли дядько Петро таки виграє вибори? О-о-о-о! Ви гадаєте все закінчиться? Та де там! По закінченню виборів президентських, країна зразу ж входить у вибори парламентські і весь той дурдом-веселка, який ми переживаємо зараз – продовжиться далі з іще більшими силами. Всепропадли не замовчать – навпаки, вони волатимуть далі – з приводу і без приводу. Кожен прокол влади (а вони обов’язково будуть), кожна пожежа на складах боєприпасів (а вони обов’язково стануться) і кожен напад на активіста (вони в США і Британії стаються, у нас – і поготів) вішати будуть на нас. Це нам, порохоботам доведеться вислухувати збурений лемент типів, яким (несподівано!) за них ніхто не вирішує в їхній країні їхні проблеми.

Більше вам скажу. Чимало блогерів, які вже зараз намагаються вдавати об’єктивність, різко подрейфують у бік зради – аби не брати на себе відповідальності за дії влади. Нести відповідальність за свій вибір справа не легка – це я вам кажу як колишній прибічник Ющенка в часи Помаранчевої революції, коли я працював в одній фірмі з янучарами. Що-що, а винос мозку, повільно та з тривалим садистським задоволенням – я вам гарантую. Роками!

Ну як? Не кортить вам ще бігти з порохоботів? Тоді я вас доб’ю.

За все за це отримаєте ви глобально НІ фіга. Тобто так, ви дізнаватиметеся про якісь успіхи, про покращення позицій України у якихось рейтингах – але особисто у вас все й на далі триватиме так само – розмірено і неспішно. Ще й під перманентне ниття зрадофілів навколо. Маленькі радості на кшталт замовлення на проект від фірми що будує новий завод в області, відремонтованої школи, або типу новенької траси від Запоріжжя до Дніпра траплятимуться не часто. Буде тепле відчуття, що от – наші діти в Стокгольм їздять так само як я колись на електричках у Харків з Запоріжжя, або коли в сервіс-центрі тебе зразу направлять до потрібного столика – не треба кілька годин куняти в черзі. Усе інше – важкі щоденні будні. Без просвіту і фіналу.

І ще будуть думки що так, важко – але набагато краще, ніж якби країною керувала брехуха і популістка, або якийсь «чесних більше», який бреше насправді – мов шовком шиє. Будемо себе обнадіювати тим, що ми все ще – незалежні, що ми існуємо і таки рухаємося до Європи. Що мир таки постане – і буде радість. Несамовита. А потім на нас наваляться проблеми через відновлення територій, інтеграцію населення з окупованих теренів…

Проблеми були, є і будуть завжди. А чарівники бувають лише в казках – я це збагнув давно. Тим і живу. Тому думаю так. А ви…

Ну? Переконав я вас? Тікаєте з порохоботів? Що? Не тікаєте? Не хочете? Не вірите? Не боїтеся?

Ну… Тоді тримаймося разом. Якщо проти нас всі – ми мусимо перемогти.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко