8 міфів про секрети краси та молодості

8 міфів про секрети краси та молодості

Часто ми стаємо жертвами міфів, які не мають нічого спільного з реальністю. Так звані «секрети краси та молодості» часто переоцінені, а інколи і здійснюють прямо протилежний ефект. Прийшов час розвінчити парочку таких дивних міфів.

1. Якщо ви сидите у тіні, або надворі не дуже сонячно, сонцезахисні креми вам не потрібні. Більшість людей згадують про сонцезахисний крем лише влітку, при температурі 40. Але навіть взимку та за похмурої погоди дерматологи рекомендують наносити на шкіру обличчя та рук крем із фактором захисту не менше 15. Справа в тому, що ультрафіолетове опромінення складається з двох видів променів: ультрафіолету А і ультрафіолету В. Хоча взимку частка ультрафіолету В у спектрі зменшується, частка ультрафіолету А залишається практично незмінною. Так, ви навряд чи отримаєте сонячний опік, але еластичність шкіри втрачається, що спричинює передчасне старіння шкіри та виникнення вікових плям, до того ж підвищується ризик розвитку раку шкіри.

2. Чим більше ви п’єте води, тим менше буде зморшок На жаль, навіть бочка води на день не здатна боротися із зморшками. Клітини верхнього шару епідермісу – найстаріші і, фактично, мертві, тому вони не в змозі отримувати вологу зсередини. Подумайте про те, які зовнішні фактори впливають на сухість шкіри: погана водопровідна вода, сонячні промені, центральне опалення тощо. Намагайтесь нівелювати ці шкідливі фактори і пийте достатню кількість води – для покращення загального стану здоров’я, а отже, і краси.

3. Дорогі косметичні засоби працюють краще, ніж дешеві аналоги Важко не повірити, що дорогі бренди принесуть вам неймовірні результати, з їх продуманою маркетинговою політикою та багатообіцяючою яскравою упаковкою. Але сумна правда в тому, що ви часто платите за бренд, а не за реальний ефект. Часто і дешевші, і розкрученіші марки витрачають на розробку своїх продуктів та дослідження приблизно ті ж самі суми грошей, однак брендові марки витрачають додаткові кошти на упаковку та рекламні кампанії, що не може не відобразитися на ціновій політиці.

4. Крем позбавить вас кругів під очима Ті, хто знайомі з проблемою кругів під очима і вже чого тільки не перепробували, підтвердять думку експертів, що жоден гель, крем чи сиворотка не допоможуть цій проблемі. Справа в тому, що темні круги знаходяться під поверхнею шкіри, на відміну від зморшок. Це може бути генетична проблема, алергічна реакція чи порушення кровоносних судин в області під очима. Креми лікують прояви, а не саму причину. Так, деякі креми можуть допомогти замаскувати круги, а деякі містять кофеїн, який стимулює циркуляцію крові у цій зоні. Але, на жаль, це буде лише короткочасний ефект.

5. Якщо розчісувати волосся сто разів, воно стане блискучим та густішим На жаль, таке можливе тільки в казках про чарівних принцес. На думку трихологів, таке інтенсивне розчісування може лише погіршити стан волосся, ламаючи та потоншуючи його. Лише помірне, легке розчісування зробить ваше волосся сяючим та здоровим, адже такі рухи краще розподіляють поживні речовини від кореня волосся до його кінчиків.

6. Якщо спати на шовковій подушці, сонні зморшки розгладжуватимуться швидше Дійсно, чим старше ви стаєте, тим повільніше розгладжуються сонні зморшки на обличчі, адже колагену і еластину, які відповідають за пружність шкіри, стає все менше. Але матеріал, з якого зроблена ваша постільна білизна, на це ніяк не впливає. Щоб не було складок, звикайте спати на спині і придбайте ортопедичну подушку.

7. Посічені кінчики можна відновити Як би наполегливо вас не переконувала реклама в тому, що посічені кінчики «оживуть» після застосування чудо-засобу, не вірте! На жаль, тільки стрижка позбавить вас від ненависних посічених кінчиків. Все, на що здатні деякі бальзами та кондиціонери – це «склеїти» кінчики до наступного миття голови. Краще подумайте, чому кінчики волосся так сильно січуться. Найчастіше це відбувається в результаті частого миття голови, хімічної завивки і, як це не дивно, частого і інтенсивного розчісування.

8. Якщо вирвати посивілу волосинку, на її місці виросте 10 нових .Виникнення сивини обумовлене деякими причинами. Це, в першу чергу, зниження кількості ферменту тирозинази, який відповідає за утворення меланіну (пігменту, що надає волоссю колір). Вік, у якому починає зменшуватись його кількість, закладений у генах. Ще однією причиною посивіння волосся є стрес, коли в організмі виділяється велика кількість адреналіну, який з потоком крові потрапляє до луковиці і руйнує зв'язок між меланіном і білком, із якого складається волосся. А, те, що ви вирвете посивілу волосинку аж ніяк не вплине на подальше збільшення їхньої кількості.

Джерело