HELGI`s NEWs - 13.06.2019

HELGI`s NEWs - 13.06.2019

1. Трамп: Ми розглядаємо санкції щодо Північного потоку-2. Одночасно він заявив про зучтріч з Путіним на полях G-20 у Токіо.
NB. Особисто я вже звик до амбівалентності цього персонажа і намагаюсь обмаль коментувати його вислови - натомість, США були, є і будуть головним партнером України, все інше - фоновий шум.

До речі, вчора Трамп і Анджей Дуда підписали у Білому Домі нову оборонну угоду, за якою ще 2000 американських військових та ескадрилью розвідувальних безпілотників MQ-9 розмістять у Польщі на ротаційній основі.

2. В Ерефії відзначали "День Росії". Були локальні протести. Біля 300 затриманих.
NB. Немає там глобальної наснаги - той народєц в основній масі спить. Та й важко прокинутись, коли щодня отримуєш нову порцію медіанаркозу.

— Мы в прошлом или в будущем? – спросила Алиса.
— Мы на Дне. Дне России – ответил кролик.
— А Дно – это настоящее?
— Дно – это в России символ вечности...

3. Путін вважає, що відносини РФ і України будуть "неминуче відновлені". На його думку, команда Зеленського зможе діяти "енергійно".
NB. Вона вже діє енергійно. Наприклад, запропонувала Бойку і Медведчуку створити приватну компанію і через неї поставляти до України російський газ. Мабуть, досвід Фірташа нікого з молодої команди реформаторів не бентежить.

І ще. Путін нічого і ніколи не каже просто так - значить йому доповіли про "сигнали" того, що українська влада готова "домовлятись". А домовлятись у нашому випадку - це годувати крокодила у надії, що він з`їсть вас останнім.

3. У продовження теми: Баканов розповів про російське громадянство дружини.
NB. У моєї дружини також було російське громадянство, і їй наприкінці 90-х без всяких хабарів знадобилось 10 місяців для того, щоб пройти всі процедури і отримати український паспорт. А жєна цього "патріота" 21 рік нишпорила по Україні з довідкою на проживання і не подала на громадянство навіть після початку російської агресії. Наразі припекло?)

Намагання змінити Конституцію та мовний закон, змова з Тимошенко про невизнання рішення КС, призначення на державні посади людей Коломойського, дружбанів з 95-го, а на спецслужби - людей з медалями ФСБ, липовими дипломами і російськими дружинами - то ж ЩЕ не зрада, правда? Агов, нацжони та ОУНівці, які продовжують вештатись біля будинку Порошенка, ви теж так думаєте?

4. Літак ВПС України вивіз з Литви майже мільйон одиниць боєприпасів, призначених для ЗСУ.
NB. Дяка, послідовні та надійні литовські друзі! Дуже сподіваюсь найближчим часом побачити Далю Грибаускайте у кріслі очільника Європейської Ради - шанси у неї досить великі.

5. Філарет: Порошенко припинив зі мною всі стосунки, а з Зеленським я вже зустрічався і сподіваюсь, що йому вдасться змінити країну на краще.
NB. Марнославство і відсутність принципів - те, що повилазило назовні тоді, коли тебе заради загальної справи трошки посунули від годівниці.

Тільки Порох вмів тримати в лабетах цю безприципну камарілью - його поважали та боялись. Наразі тримайте новий розкол в українському православ`ї, Портнова у головних радниках, Коломойського - у сірих кардиналах та Тимошенко - в нових обличчях.

До речі, про Коломойського. Разумков заявив в останньому інтерв`ю, що (цитую) "Ігор Валерійович поки не зробив нічого такого, що сильно шкодить країні".

Тобто, суди з Україною за Приват, відмивання наших з вами грошей у США, витіснення лоукостів на користь МАУ, продовження Ротердам+, Богдан енд компані - то не рахується, то напівшишечки. Воно шкодить, але не так, щоб дуже, а може навіть на користь країні.

Войнович: "Дела в колхозе шли плохо. То есть не так чтобы очень плохо, можно было бы даже сказать - хорошо, но с каждым годом всё хуже и хуже..."

Що ж, ви зробили це разом, а виправляти знову нам.

6. 13.6.2014 - українськими військовими місто Маріуполь звільнено від російських бойовиків. Пам`ятаємо загиблих; пам`ятаємо, хто ворог; робимо своє.

Сьогодні в Україні сонце, температура місцями до +34. Бережіть себе!)

Helgi Sharp