ГІЛЛАРІ КЛІНТОН ПІДТРИМАЛА ІМПІЧМЕНТ ТРАМПА

ГІЛЛАРІ КЛІНТОН ПІДТРИМАЛА ІМПІЧМЕНТ ТРАМПА

Клінтон сказала виданню People, що тепер підтримує імпічмент Трампа. «Я не погодилася на це швидко чи легко, але зараз я відчуваю, що ми знаходимося в критичній ситуації».

Гілларі Клінтон у вівторок приєдналася до всезагального заклику демократів розпочати хоча б процедуру імпічменту президента Дональда Трампа після повідомлень про те, що Трамп тиснув і змушував український уряд розслідувати необґрунтовані теорії про родину його головного супровтиника на президентських виборах 2020 року, колишнього віце-президента Джо Байдена.

Пані Клінтон, яка є жорстким критиком Трампа після своєї поразки йому на президентських 2016 року, зробила емоційну заяву в ексклюзивному інтерв’ю виданню PEOPLE, яке опублікують вже наступного тижня.

«Ми всі перебуваємо в кризі», - сказала пані Клінтон.

Вона сказала виданню, що тепер підтримує імпічмент Трампа. «Я не погодилася на це швидко чи легко, - сказала вона. – Але зараз я відчуваю, що ми перебуваємо в критичній ситуації… Його поведінка з Україною, намагання втягнути президента України у змову з підриву іміджу віце-президента Джо Байдена або призупинення військової допомоги, потрібної українському лідеру дя захисту його держави від друга Трампа, Владіміра Путіна… Якщо все це не є вагомими причинами для імпічменту, тоді я навіть не знаю, які ще причини є потрібними для цього».

Пані Клінтон говорила про останні повідомлення, згідно з якими перед розмовою з українським президентом про Байдена та його сина, Гантера, Трамп призупинив затверджену Конґресом фінансову допомогу Україні, яка перебуває у військовому конфлікті з Московією. Трамп стверджує, що ці два випадки ніяк не є пов’язаними.

Він каже, що не порушував закону, і що дзвінок до українського президента не був протизаконним, а також називає всі звинувачення, що він використав свої президентські повноваження для кричущої передвиборчої кампанії, «полюванням на відьом».

Натомість він звинуватич Байдена і його сина Гантера у «корупції», не надавши доказів.

Називаючи Трампа «безжалісним та корумпованим людським торнадо, що печеться лиш за себе», пані Клінтон сказала PEOPLE, що для Палати представників розпочати процедуру імпічменту тепер є конституційним обов’язком, і розпочати не «з радістю», а заради інтересів національної безпеки.

«Президент Сполучених Штатів зраджує свою країну щодня, - сказала вона, додавши. – Людина, яка зараз сидить в Овальному кабінету, є явною небезпекою для майбутнього Сполучених Штатів».

Про республіканців пані Клінтон сказала таке: «Вони мають поставити країну вище за свою партію, і не існує жодної альтернативи обережній та вдумливій реакції». Сам Трамп з боку своєї партії отримав мало критики через ситуацію з Україною.

Сидячи поруч з донькою Челсі, та обговорюючи їхню нову книгу, «Книга сміливих жінок: Улюблені історії відваги й стійкості», колишня держсекретарка випрямилася, коли почалася розмова про Трампа і останні новини про його розмову з українським президентом, яка стосувалася родини Байденів.

Вона жорстко й гучно засудила Трампа за те, що той «підриває досконалий союз» Штатів.

Спікер Палати представників, пані Ненсі Пелосі, у вівторок натякнула на те, що вже ось-ось зможе оголосити початок процедури імпічменту, що стане саме тим кроком, який дозволить демократам, які вже розслідують діяльність президентської адміністрації, продовжити розслідування комунікації Трампа з Україною щодо Байдена в той час, як законотворці ще думають, чи варто розпочинати імпічмент.

«Це вже не політика. Якщо ми мусимо виконувати свою клятву підтримувати і захищати Конституцію Сполучених Штатів від усіх ворогів, зовнішніх чи внутрішніх, це ми і повинні робити, - сказала Пелосі на Atlantic Festival у вівторок. – Але нам потрібні факти. Тому я й сказала, що, як тільки матимемо на руках факти, то будемо готовими. Зараз вони в нас є, і ми є готовими… Але все решта – трішки пізніше».

І справді, ввечері у вівторок вона заявила, що демократи Конґресу розпочнуть процедуру імпічменту.

«Президент має відповідати за свою дії, - сказала Пелосі. – Ніхто не є вищим за закон».

Майже відразу ж Трамп твітнув у відповідь великими буквами: «ЦЬКУВАННЯ ПРЕЗИДЕНТА!».

Білий Дім стосовно самої Клінтон нічого не коментував.

Radio Lemberg