Бабусині страви: "Мариновані грибочки"

Бабусині страви: "Мариновані грибочки"

Інгредієнти:

  • Вода - 1 літр
  • Сіль велика, що не йодована - 2 столові ложки
  • Цукор - 3.5 столові ложки
  • Гвоздика - 5 суцвіть
  • Запашний перець - 5 горошин
  • Лавровий лист - 3 штучки
  • Оцет - 50-100 мл (за смаком)

  • Для маринування підходять будь боровики, з умовою, що вони не червиві, тверденькі і капелюшок, і ніжка, і краще за все «сьогодні виросли».

    «Вчорашні», великі і м'які, але не червиві боровики дуже добре засушити, розрізавши на пластинки по 3-4 мм.

    Спосіб приготування:

    Маринад варити 25 хвилин, потім влити оцет, перемішати і розлити по банках.

    Кількість маринаду легко розрахувати, розмістивши гриби по банках, заливши банки кип'яченою водою і слив її в мірну ємність. Її і будемо використовувати для варіння маринаду.

    Гриби ретельно відсортувати, очистити ніжку, промити, нарізати на «шматочки» по 2-3 см і відварити на дрібному вогні протягом 20-30 хвилин. Найкраще першу киплячу воду злити і оновити.

    Гриби розкладаємо по стерилізованим банкам (найкраще по 0.5 - 0.7 літра) і заливаємо готовим маринадом. Накриваємо стерилізованими кришками і стерилізуємо готові банки в перебігу 30-40 хвилин (залежить від величини банки).

    Кришки повинні бути хорошими! Годяться і закатні і ті що закручуються.