Ніжний маковий пляцок з вафлями стане кращою домашньою випічкою на вашому святковому столі. Маковий корж з горіхами і родзинками виходить м'якенький і смачний. Пляцок складається з трьох шарів: спочатку вафлі перемазані шоколадною помадкою, потім маковий корж і знову вафлі, всі шари перемазані ніжним масляним кремом зі згущеним молоком.
Інгредієнти:
Сметана 9 ст. л.
Цукор 9 ст. л.
Какао 9 ст. л.
Крем
Масло вершкове 400 г.
Варене згущене молоко 370 г.
Рецепт приготування маковий пляцок з вафлями
Яйця збити з цукром.
В 1 ст. л. сметани добавити соду, амоній, перемішати, вилити до збитих яєць.
Добавити борошно, і ще раз збити.
Додаємо подрібнені ножем горіхи, сухий мак, промиті і добре просушені родзинки, і добре все перемішати ложкою.
Тісто по консистенції буде , як густа сметана.
Форму для випічки застеліть пергаментом і змажте олією. Нагріти духовку до 180 градусів і поставити форму з тістом на 30-35 хвилин, випікати до готовності.
Для помадки в каструлю викласти сметану, цукор і какао, поставити на маленький вогонь і довести до кипіння, забрати з вогню і залишити, щоб вистигала.
Для крему збити вершкове масло, продовжуючи збивати, добавити поступово згущене молоко.
Один лист вафель мазати помадкою і накрити другим листом. Аналогічно зробити з двома іншими листами.
Два листи вафель, змащених між собою помадкою покласти на низ. Помазати зверху масляним кремом, покласти маково-горіховий корж.
Помазати масляним кремом і накрити вафельними листами, змазаними між собою помадкою.
Залишити пляцок для просочування на 6-8 годин.
Смачний маковий пляцок з вафлями готовий, розрізаємо на порційні шматки та смакуємо з улюбленими напоями.