Бабусині страви: "Класичний пляцок з яблуками"

Бабусині страви: "Класичний пляцок з яблуками"

Класичний рецепт такого пляцка з яблуками повинен бути в записнику кожної господині. Готується пиріг швидко, а виглядає цілком пристойно.
Інгредієнти:

  • Яблука - 3-4 шт.,
  • Цукор - 0,5 скл. (+1 столова ложка - посипати яблука),
  • Борошно - 3/4 склянки,
  • Яйця - 5 штук,
  • Ванільний цукор - 0,25 чайних ложки,
  • Кориця - 0,25 чайних ложки,
  • Сіль - 1 щіпка,
  • Вершкове масло - 1 ст. ложка (для змазування форми).

  • Спосіб приготування:
    Білки відокремити від жовтків. Ретельно збити жовтки з цукром до однорідної пишної маси.

    Білки також збити з дрібкою солі до утворення "піків".

    Обережно з'єднати збиті білки з жовтками, поступово ввести просіяне борошно, ванільний цукор і корицю. Вимісити однорідне тісто консистенції густої сметани.

    Змастити форму маслом.

    Яблука вимити, обсушити і нарізати тонкими часточками.

    Викласти яблука на дно форми, посипати 1 столовою ложкою цукру і залити тістом.

    Випікати в достатньо розігрітій духовці близько сорока хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою - якщо вона суха, значить наш пиріг з яблуками готовий. Злегка охолодіть його, наріжте на порційні шматочки і подавайте зі сметаною.