А ДЛЯ ЧОГО РОСІЇ ШПИГУНИ?!

А ДЛЯ ЧОГО РОСІЇ ШПИГУНИ?!

Виступає пан президент Володимир Зеленський у вагоні потяга і лунає без зупинки: «Я сьогодні був в Донецькій області. В розташуванні бойових підрозділів. Третьої і пʼятої штурмових бригад, 80 ДШБ, 57 окрема мотопіхотна, 22 і 24 окрема механізована бригади, 26 окрема артилерійська бригада, 92 окрема механізована бригада. Нагородив кращих воїнів, разом з генералом Богомоловим, командуючим ОТУ «Соледар», поспілкувались про фронтові потреби бійців, послухав про досвід війни, говорив безпосередньо з тими, хто на позиціях».

Володимире Олександровичу! Питання одне: НАХ…Я?!!! Усі військові прекрасно розуміють, що власне військового досвіду у Вас нуль, бо назвати «військовим досвідом» чотири вдалі спроби «відкосити» від повістки в АТО «бойовим шляхом» - було б явним перебільшенням. А от те, що Ви в своєму рекламному ролику ( бо як інакше назвати ці вечірні шоу для невибагливої публіки?) повністю ЗДАЛИ ударні бойові підрозділи, які перебувають саме на Донецькому напрямку - це беззаперечний факт! Для чого агресору засилати своїх шпигунів до нас в тил, і бавитись в Джеймсів Бондів, коли ім сам Верховний Головнокомандувач голосом через рот розповів, що саме на Донецькому напрямку Україна тримає львівські 24 і 80- ку, 3 і 5 штурмові, 26 артилерійську і 92 механізовані бригади та ще й розповів ворогові, що ОТУ «Соледар»керує генерал Богомолов!!!Можу процитувати і Ваші виступи з Запорізького напрямку, де Ви теж перераховуєте номера бойових бригад, які перебувають на цих теренах аж ніяк не на штабних навчаннях!!! Ще лишилось в прямому ефірі озвучити паролі на блокпостах - і буде аншлаг! В рашистських шпигунів.

Я все розумію, не вчорашній: Ви намагаєтесь продемонструвати піплу, що Верховний Головнокомандуючий поряд з солдатами і з народом, сміливий і безстрашний, але тут і новобранцю зрозуміло, що користь з Ваших поїздок для ЗСУ мінімальна - жодних цінних порад у військовій тактиці і стратегії Ви офіцерам дати не можете, оскільки є в цій царині абсолютно некомпетентні. Без образ, але Ваша ВОС «діловод діловодства» - навряд чи є запорукою Ваших військових талантів. Щодо матеріальних потреб бійців - є Міністерство оборони офіцери якого і повинні задовільнити потреби бойових структур в дронах, боєприпасах та спорядженні - для чого їх роботу дублювати? От в плані піару такі поїздки надзвичайно ефективні, але покиньте оцю звичку перераховувати в своїх бравурних промовах ЯКІ САМЕ Бойові підрозділи задіяні на якому напрямку - це мимовільна робота на ВОРОГА! Чи Ви щиро вважаєте, що в рашистський розвідці не працюють аналітичні відділи, котрі аналізують будь - яку публічну і непублічну інформації?!! Якщо б якийсь український військовослужбовець зважився написати: «Наш батальйон такої то бригади при співпраці з механізованим батальйоном такої то бригади при прикритті артилерії такої то бригади атакує такий то пункт», то вже наступного дня цього сміливця витягнули б з окопів і допитували у військовій контррозвідці!!! Та й мали б слушність.

Тому: припиняйте це виїзне шапіто - продовжуйте хвалитись і розповідати про свої успіхи, але, заради Христа, фільтруйте сказане! Як кажуть в Одесі: «Можна ходити і в синагогу, і в бордель. Але ніколи не потрібно плутати одне з другим». Тим паче, під час війни…

Микола САВЕЛЬЄВ, ТРО, позивний «Волоцюга»