"А до чого тут Дубінський...?" - Антон Швец

"А до чого тут Дубінський...?" - Антон Швец

Відомий американський «журналіст» Такер Карлсон приїхав до москви, і до чого тут українські «журналісти» Дубінський з Плінським?

Щоб ви зрозуміли, чому «журналіст» про Карлсона в лапках, то називати Карлсона журналістом дуже складно. Звісно Карлсону далеко до якогось Алекса Джонса, який називав масшутінг в Сенді-Хоук постановою, а загиблих там – акторами (суд впаяв Джонсу 50 мільйонів штрафу за пздж). Але і звільнення Карлсона з Фокс Ньюз сталося в результаті програного Фоксами суду. Карлсон прямо звинувачував у фальсифікаціях виборів в США в 2020 року певні компанії. Компанії подали позов і виграли справу з отриманням компенсації в 700 мільйонів доларів. Фокс миттєво викинули на мороз Карлсона, хоча він був ведучім найбільш популярного телешоу на кабельному телебаченні. Тим не менш шоу Такера у твітері зараз є найпопулярнішим з проектів соцмережи. Фрі спіч від Ілона нашого Маска.

Загалом Такер типовий конспіролог. Розповідає про «заміщення білого населення», критикує вакцини, але обережно говорить про піца-гейт (конспірологія про те, що маленька піцерія у Вашингтоні є входом у таємну дитячу тюрму, якої володіють педофіли) та інших кьюанонів. Хоча загалом кьюанонщиків Такер підтримував і захищав, зі словами, що репресії проти них це ознака диктатури. Типу ми тут за фрі спіч. Тоді ще без Ілона Маска.

Але це від нас все далеко, якісь американські внутрішньополітичні розвали. Чим відомий Такер Карсон для України, ну окрім того що він підтримує Трампа, позиція якого достатньо відома?

Такер Карсон був саме тим, хто в США розганяв фейк про американські біолабораторії в Україні. Вже після російського вторгнення, як раз тоді коли росія почала розповідати про бойових комарів і прочу дикуху. На думку Карлсона те, що Україна та державні органи США послідовно та неодноразово заперечували фейки про біолабораторії свідчило про те, що тут «нє всьо так адназначна». Те що спростування йшли пачками У ВІДПОВІДЬ на послідовні російськи вкиди в ООН і в інших міжнародних об’єднаннях Такер Карсон вирішив не помічати. Як зручно.

Звісно весь репортаж Такера побудований в іронічному тоні, типу «ми не будемо робити репортаж про російську пропаганду, яку розносить конспірологічний кьюанон». Але в кінці Карлсон звинувачує Нуланд (яка його думку, цитую, «зрежисирувала в 2014 державний переворот в Україні») в тому, що на слуханнях в Конгресі вона підтвердила, що в Україні є біолабораторії США. Для розробки біологічної зброї. Насправді мова йшла про епідеміологічні центри, які росіяни зображують як біолабораторії. Ну тобто вона сказала те саме, що Україна та США говорили до цього. Але Такеру пох.

Такер прямо каже, що російська пропаганда про біолабораторії це «абсолютна правда». Ага. На своїх 5 мільйонів слухачів підтвердив хуїту про бойових комарів. Звісно репортаж Такера миттєво почали розкручувати росіяни. Типу «в Амєріке прізналі». Болгари восхітілісь в общєм.

Окей, скажете ви. Зрозуміло все про цього конспіролога. Навіть зрозуміло до чого тут Плінський, бо він також «журналіст» і такий самий «ведучій», як Такер, і також розганяв вкид про біолабораторії, але вже в Україні.

А до чого тут Дубінський?

За декілька годин до того, як відправитися в СІЗО, Дубінський прямо та публічно звернувся до Такер Карлсона за спасінням. Я не жартую. Типу от є в США один єдиний журналіст, який може розслідувати «політичні переслідування» та корупцію в Україні. І врятувати рядового Дубінеску. Ніщо не видавало агента кремля, крім того, що зі всіх журналістів США, Дуб обрав того, який поїде в москву за налом та вказівками на наступну виборчу кампанію в США. Такер Дубу (принаймні публічно) не відповів. Думаю це пов’язано з тим, що переклад звернення Дуба на англійську був справжнім «мгімо фініщд» і Такер просто не зрозумів чого від нього хочуть.

Дуб послідовно пише про те, що в нього є убойний компромат про втручання України в вибори в США, який він типу написав в допиті для НАБУ. Загалом то спочатку Дуб не писав про політичні переслідування, а казав що влада України просто хочете завадити йому дати свідчення про втручання України в вибори в США. І забрати протокол допиту з НАБУ. Але потім про це «забув». Це пов’язано з тим що ніяких доказів в нього нема, а його розповідь в НАБУ не більше ніж поїхавша графоманія (яка звісно сподобалася б Такеру Карлсону, він таке полюбляє).

Звісно всі ці люди ні разу не агенти кремля і не допомогають росіянам. Читав про це у Плінського, Лямця, Крюкової і прочих відомих ні разу не заказушних «журналістів». Санкції від США у Дуба це політичне переслідування, на пресухє у деркача Дуб опинився не за своєю волею і проча балаболія. Вірю, вірю, я точно повірив.

Зараз, поки Дуб сидить в СІЗО, телегу Дуба веде той самий Плінський (за чутками). Звідти несеться про все підряд, включно зі зривом мобілізації. Той самий Плінський зараз намагається примазатися до будь-якої популярної теми, хоч про Грінкевичей, хоч про протидію російській ігорці. Навіть пише про «ко-розслідування» з Лаченом (цікаво знає Лачен хоча б про існування Плінського?). Про боротьбу Плінського з росйською ігоркою загалом цікаво, бо Плінський в дьосна лупиться з Лямцом, який прямо працював на російський Паріматч. Не просто відмазував їх від санкцій, а за 100 баксів (чи скільки там) розміщував маркетингову рекламу Паріматча. Борці з росіянам в ігорці я їбу. Рівень космічний, в смислі як завжди рівень заказних постів.

Все це Плінський робить для Дуба не просто так. Просто Плінський не хоче в СІЗО до Дуба, і хоче дочекатися поки оберуть Трампа, Карлсона поставлять його радником, а далі все ветерани «біолабораторної теми» тут так розгорнуться, що гай буде гудіти. Вони ж патріоти всі, а не агенти кремля ні разу.

Таким чином, що ми маємо. Маємо однозначну тему російської пропаганди про «американські біолабораторії в Україні» і бойових комарів. Маємо однозначного агента ФСБ Деркача, який зараз ховається в Росії від цілком заслуженої української тюрми. Маємо його говорящу голову тут – Олександра Дубінського, який не встиг сховатися, бо занадто повірив у себе, тому зараз колупає стінку в СІЗО. Маємо Такера Карлсона, який просто зараз їде в Москву брати інтерв’ю у Путіна (ну, це як вільний американський журналіст, що бере інтерв’ю у Гітлера восени 1941, тому що ну а шо ви йому зробите, США ж ще не воює з Гітлером в 1941). Маємо українського «журналіста» Плінського, який тут виступає в ролі конектора між Дубінським, Карлсоном, Деркачем та іншими борцями з комарами-диверсантами.

І на фініші, дивлячись на цю всю картину, складену в єдину конструкцію по боротьбі з Україною на боці Росії, ми просто сидимо і обговорюємо – а наскільки все це демократично, реально, чесно і так далі. Кожний окремий елемент – це ж все ще не проблема? Ну, якщо так, то давайте потім не дивуватися, чому у нас дупа болить.