А помнишь...

А помнишь...

"Нікада ісчо ми так плохо не жили..."
"Дедушка з двома яйками..."
"Бабушка з половтною вареника..."
Численні свідки секти "Зубожіння" два роки тому...
Ті, кому до 40, навіть не уявляють шо то за отрава - сухий напій "Юпі". Тоді тєлєк ревів: "просто додай води". Скільки від того "Юпі" пішло на той світ - досі питання відкрите.
А ще була така штука, як "Червона шапочка". Це "палений" спиртяга, тіпо угорський. Правда, Угорщина досі від нього відхрещується. Класний "коктейль" тих часів: розведений водою спирт з додаванням цукру і "Юпі".
Усіх би "зубожілих" посадити на те пійло й змушувати закушувати булками з пекарень "Дока".
Я тоді приходив в гості й на столі були: розведений з водою "Юпі", хліб і миска з шинкованою цибулею, заправленою олією. Все.
Но "Юпі" - це ще делікатес з вищою оцінкою якості. А от сухий напій "Інвайт"... Ото де круть! А горілка "Распутін", на якій відомий авантюрист підморгував? А типу ізраїльська "Стопка"? А типу італійський лікер "Амарето", який відгонив ціанистим калієм?
Усе це - в благословенні часи Кравчука, який зараз вірою і правдою вислуговується перед Зе, та раннього Кучми. Той розумніший і на старості років не холуйствує. Но все ж таки - не покидає стійке враження того, що завдяки вибору наших свідків секти "Зубожіння" ми до часів "Юпі", "Інвайту", отруйної "Червоної шапочки" і дешевого печива "Юлкер" повернемося...
P.S.
Традиційно...
Народ, який забув або не знає свого минулого, не має майбутнього" (Платон)