А що ДБР скаже про ракетну програму? Її теж зруйнував якийсь дрібний СБУшник кулініч?

А що ДБР скаже про ракетну програму? Її теж зруйнував якийсь дрібний СБУшник кулініч?

Ну давайте глянемо, як саме і які кулінічі руйнували нашу оборонку.

РІШЕННЯМ

Ради національної безпеки і оборони України

від 18 лютого 2020 року

...ввести у дію... бла-бла...

пункт 11) забезпечити у тримісячний строк актуалізацію та продовження строку виконання до 2024 року Державної цільової оборонної програми розвитку озброєння та військової техніки на період до 2022 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 2016 року № 284-6 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 66-1), Державної цільової програми створення та освоєння виробництва боєприпасів та продуктів спеціальної хімії на період до 2021 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2017 року № 197-3, Державної цільової програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2021 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 року № 366-6.

підпис: Кулініч.

Ой, вибачте, підпис: Зеленський.

Перекладаю.

Програма освоєння виробництва боєприпасів і продуктів спецхімії прийнята в 2017 році. Результат мала дати в 2021 році. В 2019 році зупинена. В 2021 році під виглядом "переносу" на 2024 рік похована.

Ось так все і знищувалось. Ніякі російські шпигуни в чорних масках не підкладали вибухівку на рельси, не пускали поїзди під откос. Вони просто "напихували людей" і "будували конструкцію в РНБО", де під виглядом "актуалізації", "відновлення" і "подовження строків" всі наші переозброєння і знищували.

В 2022 і 2023 УкрОборонПром з фанфарами відзвітувався, що запустив дрібносерійне виробництво артилерійських боєприпасів власного виробництва. За рік війни (а насправді навіть за 7 місяців, бо дрібні партії запустили ще в вересні) наші виробничники під обстрілами ворога зуміли запустити виробництво снарядів. Те виробництво, яке Зеленський з Даніловим переносили на 2024 рік.

Сама практика довела, що серію можна було запустити в 2022 році. Перенос виробництва снарядів на 2024 рік - виключно диверсія в стилі підриву складів.

Під зупинкою "снарядної програми" підпис Зеленського.

--------Нептун--------

"- рішенням РНБО України від 11 березня 2021 року...,

введеного в дію Указом Президента України від 30 березня 2021 року... визначено...

...закупівлю [виробів "Нептун"] відповідно до нагальних та визначених у програмних документах потреб, зокрема для Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

 ...Також цим рішенням Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості України визначено забезпечити підготовку виробництва виробів «Нептун»".

Читаєш і ніби: 11 березня 2021 року, рішення прийнято (яке Зеленський вводить у дію своїм указом чомусь через 3 тижні, але нехай) - маховик завертівся?

Ні.  

18 квітня 2021 року, виробництво почалося, але:

" - Виробництво ракетних комплексів "Нептун" триває, попри неповне фінансування Міноборони. Відомство поки лише перерахувало підприємству аванс, якого недостатньо для завершення робіт." - Олег Коростильов, генеральний конструктор ракет "Нептун" і "Вільха".

10 місяців до вторгнення - жодний дивізіон не побудований, не переданий у війська, офіцери не пройшли навчання на ньому. Та він навіть і не профінансований повністю.

На виробництво одного дивізіону потрібно 9 місяців.

 - 3 місяці на закупку матеріалів, 3 місяці на виробництво, 3 місяці на фінальні роботи. Від 9 до 12 місяців. Все залежить від фінансування. - Олег Коростильов https://youtu.be/Q0sDh7PJn3Y?t=166

Фінальні випробування Нептуна завершилися 17 червня 2020 року. 30 травня - держвипробування зі здійсненням залпового пуску, остаточні всього комплексу - 17 червня 2020 року.  

З 17 червня 2020 року по 24 лютого 2022 це 19 місяців.

За цей термін можна виробити два дивізіони. Один міг стояти на Чорному морі і топити російські кораблі і вишки Бойка, другий - на Азовському і бити по Кримському мосту не допускаючи постачання південного угрупування військ ворога.

24 лютого 2022 року - не вироблено жодного.

Результат всіх цих відтягувань: 24 лютого 2022 флот ракет не має.

Наші морпіхи і прикордонники на Зміїному змушені грозити "Москві" кулаком і посилати на три букви. Захисники Маріуполя відбиваються від російських кораблів протитанковими комплексами. Російський флот мінує наші торгові комунікації. Російські кораблі ведуть обстріл України Калібрами з Чорного моря. Десятки жертв по всій країні. Десятки мільярдів доларів втрат для економіки. Відігнати ворога із наших вод нічим.

Ще одне.

Один дивізіон берегової версії "Нептун" здатний зробити одномоментний залп з 24 ракет. Після перезаряджання запасу ракет вистачає ще на два таких залпи.

Тобто затягнувши замовлення Нептуна 24 лютого нас позбавили можливості зробити масований залп по флоту ворога на початку зіткнення. Лише в квітні наші воїни робили оті точкові обстріли, коли навіть двома ракетами зуміли втопити Москву.

Зараз владні пропагандисти брешуть ніби це військові "про*балі".

Ні. Командування флоту, Турчинов, Порошенко ще в 2014 розуміли всі загрози. Після захоплення наших кораблів в 2018 і блокування нашої торгівлі Керченською протокою не бачити цього міг тільки розумово відсталий.

Тому план командування ВМС передбачав ввести на озброєння перший дивізіон Нептунів саме у 2021 році.

Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа в 2020 прямо це і говорить:

 - Перший дивізіон Нептунів надійде до складу ВМС ЗС України у 2021 році. До кінця наступного місяця ми маємо повністю підготувати відповідний комплект документів по випробуванням «Нептуна». За результатами цієї роботи буде прийматися рішення про закупівлю дивізіонного комплекту з терміном поставки у 2021 році."

Командувач флоту і генеральний конструктор прямо кажуть: вони можуть дати армії дивізіон Нептунів у 2021 році.

Гонка йшла на місяці і дорослі люди в нашій країні це розуміли.

Але тут неназвані кулінічі в оточенні Зеленського тасують гроші туда-сюда і на "велике будівництво", і не дозволяють конструкторам і військовим підготувати країну до війни. І 24 лютого 2022 року росії вдалося встановити морську блокаду України.

 - "Ми могли б розвивати армію, але тоді б не змогли будувати дороги."(с)

Далі перший місяць вторгнення, вилазить Єрмак і ізоблічає: у всьому винні НАТО:

- "Війну не виграти без наступальних озброєнь, без ракет середньої дальності, які можуть бути засобом стримування. Однак нам це не дають. Як не дають винищувачів. Нас не хочуть бачити в НАТО."

Бачите, яка многоходовочка? Кроти зруйнували нашу оборону. А потім зіштовхнули нас лобами із союзниками. І дурники кричать: не руйнуйте нашу єдність з кулінічами!

Ось так неназвані кулінічі строк здачі першого дивізіону Нептунів для ЗСУ відтягували, відтягували і він припав на "початок другого кварталу 2022 року". Бо знали наперед, що в січні-лютому путін нападе, швидко нас захопить, а в квітні наші Нептуни вже прийме на озброєння своєї армії.

---------Вільха, Вільха-М, М1, М2, Р ------------

Ракетна система сімейства "Вільха" мала стати основою вогневої міці ЗСУ. Її феноменальна точність ураження (на рівні HIMARS), така сама дальність, проте значно вища потужність (250 кг БЧ у Вільхи проти 70 кг HIMARS ), за умови достатньої масованності виробництва, мала б оперативне, а можливо і стратегічне значення в бойових діях.

Саме ракетними ударами застарілими Точками-У у серпні 2014 року генерали Муженко і Назаров зупинили російські колони, коли в одному влучанні подекуди знищували до сотні російських десантників. Саме удари HIMARS змінили хід війни з ворогом в 2022. Якби ми мали цих ракет тисячі, росіяни б взагалі не зважитись напасти.

А тепер згадаємо 7 серпня 2020 року. Генеральний конструктор Олег Коростильов, прекрасне:

 - Фінансування з боку замовника не покриває наші виробничі можливості. Ми можемо робити в 3-4 рази більше ніж ми зробили зараз. Тобто нас зараз обмежують виключно фінансуванням. https://youtu.be/Q0sDh7PJn3Y?t=970

Готовий серійний виріб, дешевий і супер-корисний зелені не фінансували.

Та хто ця зінка нам не кажуть досі. Скрізь підписи Зеленського, але винний якийсь кулініч.

2021-09-06, 5 місяців до вторгнення:

 - У цьому році (виготовлено) сотня, минулого року – сотня. (с) - Олег Коростильов.

200 ракет Вільхи за 3 роки. Браво.

Але Україна запускала тисячі американських GMLRS в місяць. 200 ракет Вільхи це декілька залпів.  

Це Вільха першої версії, без індексу "М". Це аналог HIMARS з дальністю до 70 км.

Вільха версій М, М1, М2 (дальність від 110 до 200 км) зупинена повністю.

Зараз генерал Залужний просить США надати нам далекобійні ракети MGM-140 ATACMS. Нам Захід їх не дає. Ми повністю залежим від Заходу. Та нам цю залежність створили всередині. Ми могли самі прекрасно виробляти подібні ракети. Зменш вагу БЧ, додай більше палива і вперед. Павлоградський хімічний працював прекрасно.

Але в 2019 році на записах Сівкович "будував конструкцію на РНБО". В 2020 році ця конструкція нарешті "злетіла":

"Павлоградський хімічний завод: Зупинено фінансування виробника палива для українських ракет – звільнено майже весь персонал заводу".

“ПХЗ зараз в критичному стані — з початку року ми не отримуємо фінансування, в держоборонзамовлення 2020-го року на нас і на реалізацію програм підприємства гроші досі не передбачені. … Фінансування заводу зупинено, ми були змушені звільнити з початку року 687 робітників, якщо гроші не надійдуть найближчим часом — звільнимо ще 190. Питання, навіщо і скільки буде коштувати державі відновлення виробництва? ” – сказав директор заводу.

“Україна поки налагодила серійне виробництво всього лише одного типу ракет дальньої дії – “Вільха”, випущена перша партія на замовлення 19-го року, але треба продовжувати роботу. У разі нового широкомасштабного наступу РФ за допомогою “Вільхі” ми отримуємо засіб стримування. Путін буде довго думати, чи варто йому знову атакувати Україну та обстрілювати наші міста, як це робили росіяни у 2014-15 роках, знаючи, що удари “Вільхой” можуть бути нанесені і по їх об’єктах критичної інфраструктури (РФ), на кшталт того ж “Кам’янського”. А якщо “Вільхі” у військах не буде — то чим бити по тилах супротивника?” – каже Шіман.

Як бачимо, коли дурні раділи "злому системи", ламали систему вони під ручку з ворогами.

 - "А чого ви "Вільху" не купляєте? Я кажу – я вам доповідаю! Тому що в мене 98 ракет "Вільха" лежить на складах і я їх сьогодні на війні не застосовую. А я вам написав те, що мені сьогодні потрібно на війні, де люди гинуть. Оце я написав. Оце мені дайте в першу чергу. Потім, давайте "Вільху"!"

(Хомчак, 27 листопада 2020 року)

Російські зрадники знищували все під виглядом "відкладення", "перенесення" і "визначення більш нагальних потреб".

Насправді, не один Кулініч чи Наумов, ніхто без досвіду, нізвідки вистрибнув у керівництво силових структур.

Коли вони в 2019 просунули нам ворожий нарратив з "поламалі сістєму", то попризначили "нових людєй" скрізь. Досвідченого ненерала Муженка з ганьбою викинули з армії, а посаду начальника Генерального штабу ЗСУ під час війни отримує генерал Хомчак, який перескакує купу кар'єрних сходинок для такої посади.

Хомчак попри рекламу на 1+1 Коломойського, максимальну кар'єрну сходинку у ЗСУ, яку він займав на момент призначення НГШ (не враховуючи всіляких адміністративних посад в Сухопутці і головного інспектора Міністерства оборони), це командир армійського корпусу. А генерали Наєв, Забродський, Залужний, Муженко в різні часи керували всім угрупуванням АТО/ООС. Це посади на 2 рівня вище - командувача загальновійськовою армією, а швидше навіть групою армій - командувача фронту. Та для носєлєнія той генерал, цей генерал, генерал і є генерал. Але Хомчак не мав ні кар'єрного, ні бойового досвіду для цієї посади. Так, це твердження може здаватися дивним, він же був в Іловайську, он як його Коломойський розхвалював.

Але він займав посади на рівень, а то і два нижче за інших достойних претендентів на цю посаду. І вискочив в дамки він виключно завдяки лояльності організованій злочинній групі, яка тоді захопила владу, і наявності компромату на нього по Іловайську.

Але тут не тільки про посади. Тут і про бойовий досвід.

- "На війні я Вільху не застосовую!"(с)

Ну дійсно, бо він просто не розумів значення такого рівня озброєнь.

Він провів одну операцію на замовлення, коли отримав халтуру 5 серпня 2014 року в адміністрації Коломойського провести штурм міста Іловайськ, та й ту невдалу. В Іловайську він поліз керувати штурмом міста особисто - операцією рівня підлеглих. При цьому проігнорував настанови начальника, які дослівно звучали як: "там вистачить полковника із вашого штабу". Як командувач сектору він був зобов'язаний контролювати обстановку у секторі, а не в місті, щоб відреагувати в разі її зміни. Виконання замовлення від Корбана-Коломойського привело до звуження його поля зору і втрати контролю за ситуацією у секторі. В результаті, вторгнення військ РФ проспав. Про оточення себе в Іловайську дізнався вже по факту. Що гірше: своїм провалом він підвів маси людей під загибель. А що ще гірше: допустив велетенську діру в бойових порядках сил АТО. Прорвавшись в неї російські війська могли наступати до Києва - військ на їх шляху більше не було. Саме цю ситуацію тоді рятував генерал Забродський своїм знаменитим рейдом. А Муженко віддав наказ бити Точками по російським колонам. Але це інша історія.

Головне, що за це все після 2014 Хомчака тихенько турнули в Сухопутку і в головні інспектори. Хоча потрібно було розібратися і судити.  

Далі в період з 2014 по 2019 Хомчак приховував деталі того замовлення. І в нагороду за збережену омерту в 2019 вискочив в найвищі керівники армії в стані війни.

І через те, що Точками і Ураганами бив по російських колонах Муженко, а Хомчак в цей час ховався у посадці, через власну некомпетентність він відмовляється від закупок Вільхи.

- "На війні я Вільху не застосовую!"(с)

Та компетентні були наші вороги. Вони розуміли хто є хто, значення такої зброї відчули на власній шкурі і скористалися нашою некомпетентністю.

Тому Сівкович на записах "напихує людей і будує конструкцію в РНБО" і ці нового ліца в обозі Зеленського першим же кроком поховали ракетну програму.

-----------------

Поховавши ракетну програму тут і зараз, населенню пообіцяли 3 пункти: 1) обіцяти далі, 2) обіцяти щедро, 3) обіцяти обіцянки:

На засіданні РНБО в серпні 2021 року постановили:

 - Перенести строки виконання ракетних розробок аж на 2031 рік!

 - "Третє питання, - заявив О. Данілов, - розглядалося в режимі «таємно» і стосувалося розвитку ракетного озброєння до 2031 року. «Витрати на цю програму до 2031 року складатимуть понад 200 млрд грн, - сказав Секретар РНБО України - Наше завдання – забезпечити армію озброєнням власного виробництва, у нас є для цього всі можливості і фахівці»."

Замість тут і зараз замовлення обіцяють до 2031 року.

Пізніше в 2022 році Данілов виправдовувався за зірвану ракетну програму і в пості на фейсбуці ( https://www.facebook.com/danilov.oleksiy/posts/1411698379244408 ) розкрив тему більш детально:

"- рішенням РНБО України від 20 серпня 2021 року «Щодо розвитку ракетного озброєння до 2031 року», введеного в дію Указом Президента України від 17 вересня 2021 року № 472-22т, Кабінету Міністрів України визначені завдання щодо затвердження відповідної Державної цільової оборонної програми розвитку ракетного озброєння до 2031 року, визначивши пріоритетними розроблення, підготовку серійного виробництва та закупівлю низки зразків (комплексів) ракетного озброєння, зокрема протикорабельних комплексів крилатих ракет «Нептун» берегового та корабельного базування і ракет до них, серійного виробництва ракет «Вільха-М» з покращеними характеристиками;"

Тобто існуючі програми, деякі з яких уже в серії, підготовку серійного виробництва і закупку "обіцяємо до 2031 року".

А ще чомусь серед перелічених зразків пропав Сапсан. Із обіцянок він випав навіть теоретично. Все. Навіть не згадуємо Грім-2, бо може шарахнути по Москві.

Для публіки Зеленський продовжує годувати мріями і наскільки він краще за "сивочолого гетьмана":

 - "Я пишаюся тим, що вперше за 30 років у 2022 році фінансування сектора оборони та безпеки перевищить 320 млрд грн. При тому, що у 2018 році ця сума була лише 192 млрд грн"

---------Грім-2/Сапсан----------

А тепер про Грім-2/Сапсан.

Комплекс просто-таки багатостраждальний. Саботувала агентура його декілька разів.

У 2013 році комплекс його поховав януковський міністр оборони Лєбєдєв і точно тим самим паперовим методом: гроші витрачалися неправильно, треба правильно, але не на Сапсан. Потім він виявився громадянином РФ, як і всі ті хароші нові ліца Зеленського.

Далі в 2015 секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що роботи відновлені: «наші конструктори відпрацьовують оперативно-тактичну ракету, а вона за своїми параметрами перевершить той проект, який свого часу отримав назву «Сапсан».

В квітні 2019 року Сапсан/Грім за словами керівника КБ Південне досяг "стану готовності до випробувань". У вересні виготовлено 12 двигунів, проведені їх наземні випробування, розроблена боєголовка і система наведення, про яку верещали російські ракетні експерти, що це мега-вундер-ваффе, яку смішні селюки не здатні винайти.

26 вересня 2019 року Павлоградський хімічний завод нагадує владі, що 12 двигунів виготовлено і підтвердив слова керівника КБ Південне про готовність комплексу до льотних випробувань.

8 груд. 2020 р заступник міністра оборони Миронюк, який нині під слідством за готівку у дивані, знову повторює, що наразі "ступінь готовності всього проекту вже перевищив 80%".

Тобто віз і нині там. 2 роки пройшло, а все ті ж 80% готовності.

У 2021 році тодішній очільник Міністерства оборони Таран знову повторює про "готовність проекту на 80%".

А в 2023 вже нінишній міністр Резніков, що "дивиться на проект оптимістично".

Так 4 роки вони і тримають Грім-2 у "готовності на 80%".

Потім починається вторгнення. Сапсану/Грому звісно нема.

Тут у владі почали гнати відновлення робіт над всіма проектами.

Із матеріалів слідства по агентці ФСБ Перьковій з КБ Південне, затриманій у серпні 2022 року, де вона повідомляла своєму куратору: "до теми «Сапсан зараз повернулися і женуть та вимагають льотні випробування навіть раніше від наземних".

Але краще б замість цих лихоманкових смикань в 2019 просто продовжили роботи над комплексом.

Далі в серпні 2022 щось прилітає на авіабазу РФ в Криму. І це щось знищує до 20 літаків РФ - більше ніж РФ одномоментно втрачала за всю свою історію.

Ось що дає подібна зброя стороні, що її має.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що це були ракетні удари України. А в США повідомили, що удар був нанесений ракетою українського виробництва.

Декілька вирв діаметром 20 метрів на супутникових знімках поруч із знищеними літаками вказують на приліт чогось з вагою боєголовки не менше 500 кг, прямо як у Грому-2.

І виявилося порошенковські проекти прекрасно можна відновити за півроку-рік активної роботи. Бо 12 двигунів до Сапсан/Грім-2 давно стояли виготовлені. Голівка самонаведення розроблена. БЧ давно випробувана в наземних підривах. Тільки збери це все і проводь випробування.

Але ж кулінічам начальство строго-настрого заборонило. І три роки з 2019 по 2022 держава без пояснень не розвивала цей проект.

І хто ж нас зрадив?

А влада мовчить.

Мабуть кулініч.

Зараз влада розуміє, що провалилася. А тому зелені експерти марафону по темнику виправдовуються, що "при Порошенку держава не вклала жодної копійки в розробку Грому/Сапсану!".

Ну так, не вклала. Порошенко просто поїхав у Саудівську Аравію і домовився з саудівськими принцами про фінансування.  

 - "Ми вітаємо участь саудівського капіталу державної і приватної форми в реалізації привабливих взаємовигідних проектів на території України, зокрема у таких сферах як літакобудування, сільське господарство, суднобудування, оборонна промисловість, енергетика, туристично-рекреаційна інфраструктура, а також у процесі приватизації в нашій країні".

При чому, як в нас кажуть, "торгаш" Порошенко зумів так поторгуватися, що домовився про умови, коли оплачують розробку саудити, а проект отримуємо ми, не вклавши ні копійки. Ось так.

Сьогодні всі ключові російські оперативно-тактичні комплекси і стратегічні ракетні комплекси, такі як «Булава», «Ярс», «Тополь», росіяни виробляють на заводі у Кам’янсько-Шахтинському, у Ростовській області, за 15 км від нашого кордону в Луганській області. Прилітає туди 5 Сапсанів і Росія більше ніколи немає ракетних комплексів.

Якби на 2022 рік ми мали декілька сотень цих ракет, вторгнення взагалі б не було.

----------------------

Не можна сказати, що всіх цих зрадницьких дій ніхто не бачив.

Генерал Кривонос, тодішній заступник секретаря РНБО, в 2020 рік за результатами прийняття на РНБО рішень прямо казав, що так буде:

 - Ухвалення Державного оборонного замовлення на 2020 рік в такому вигляді, як його запропонували, “призведе до зриву ключових оборонних програм та ініціатив”, а в подальшому може загрожувати послабленням обороноздатності держави замість нарощування, вважає Заступник Секретаря РНБО.

Особливу увагу він звернув на необхідність розвитку ракетної програми:

“Її розвиток турбує не тільки мене, військових, а ще багатьох свідомих українців. Так само вона цікавить і росіян, бо наша ракетна програма – наш щит!! Ми – за розвиток програми, а вони – за згортання. Для них наші ракети, як кістка в горлі. Протягом попередніх років, ракетна програма була пріоритетом!!! Сьогодні цього я не почув”.

Але населення вручило безроздільну владу зрадникам. РФ купила власників наших ключових ЗМІ і вони тихенько все це приховували у форматі "забудут кровь".

Кривоноса швидко турнули (як і Муженка, Полторака, Бурбу і всіх ефективних) і поводирі привели нас в цей результат.

І за це досі не відповів ніхто.

Під всіма рішеннями стоїть підпис Зеленського. Ну то і відповідати, значить, має він.

Джон Сміт