"А тепер влада вдає дурників.." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"А тепер влада вдає дурників.." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Я не піднімав би цю тему, якби влада не намагалася знову і знову виправдатися. Але. Арестович знову поплакав на тему, "Людей не попередили про війну аби не здіймати паніку". Мовляв, уявіть. Через попередження Заходу про війну і евакуацію посольств тривало вимивання капіталу і зупинка інвестицій. А уявіть що Зеленський оголосив мобілізацію, але війну Москва відтермінувала б на місяць. Хто тоді виглядав би агресором в очах світу?

Що я на це відповім? Що Арестовичу, якого не мобілізують в армію, а натомість йому дають виїжджати на Захід (на відміну від 99% українських чоловіків) вже годі вдавати дурника. Україна вже проводила підготовку до можливої російської агресії - за президента Порошенка. Після захоплення, українських кораблів русскімі в Керченській протоці. Тоді не знадобилася ніяка масова мобілізація. Просто провели низку навчань - залізниці з перекидання військ, бригад ЗСУ з оборони узбережжя тощо.

Ніщо не заважало голові держави провести часткову мобілізацію резервістів для доведення бойових бригад до штатної чисельності, оголосити навчання біля кордонів (з метою будівництва оборонних споруд), наказати місцевій владі створити плани евакуації населення і роботи критичної інфраструктри в особливих умовах, та провести відповідні навчання. Ще - перевірити і створити протоколи дій для чиновників в разі війни. Бо "Українська правда" розповіла як, чиновники відкривали тривожні пакети, а там були якісь нісенітниці. Єдиною інституцією реально готовою до вторгнення виявилися ЗСУ, яким довелося зустрічати ворога... на околицях великих міст. Бо дозволу виводити війська для навчань до втогнення Верховний головнокомандувач (президент) генералу Залужному не давав.

Натомість влада балакала про "збільшення ЗСУ не дозволить нам будувути дороги". А тепер влада вдає дурників. Бо розуміє. Сталося службове недбальство що призвело до загибелі тисяч людей. За це доведеться відповісти. Арестович же продовжує працювати на владу. Тому й пускають за кордон.