"А тим часом на Росії..." - Павло Бондаренко

"А тим часом на Росії..." - Павло Бондаренко

А тим часом на Росії три новини.

Новина перша: Конституційний суд оголосив, що поправки до Конституції, якими "обнулено" термін перебування Путіна на посаді президента абсолютно законні. Відннині попередні 20 років при владі "не щщитаюцца" і Путін знову може призначити себе президентом на 2 терміни, то єсть на 14 років. Таким чином він стане поб`є рекорд перебування при владі "дарагого Леоніда Ілліча", Сталіна і навіть Мао Цзе Дуна.

Новина друга: світ відмовляється від російської нафти. Котра і так обвалилася в ціні. Зараз елітну Brent торгують по 27.72, важка російська суміш Urals традиційно йде на $1,5 дешевше при собівартості видобутку (включно з податками) в середньому близько 40 доларів.

Експерти прогнозують падіння цін на рівень "суттєво нижче 20 доларів". Щоб хоч якось підтримати нафтовидобуток на плаву, уряд РФ зменшує експортне мито на нафтопродукти. Мертвому припарка...

Новина третя. "По Расее слух пошол..." Пам`ятаєте таку пісеньку початку ХХ століття? Тільки зараз чутки не про останнього російського царя, а про страшний коронавірус. Ніхто не вірить у офіційну статистику. Ходять чутки що лише померлим лік пішов на сотні. Називають навіть число 1,5К+

На тлі чуток про заразу та обвалу рубля, люди вимітають з магазинів усе не дивлячись. Ціни на товари підскочили у 2-3 рази. У "Мінпромторг" заявили про "зростання купівельного попиту" у 10 разів. Так це у них називається - зростання попиту.

Ну, а ми далі тримаємося й підтримуємо один одного. Підстав для паніки немає. Казав і кажу - ніякої епідемії, а тим більше пандемії ані у світі, ані в Україні немає. 14 інфікованих на 40 мільйонів населення - це не епідемія. У нас від сухот щоденно помирають 11 осіб - тільки про це по телевізору не розповідають.

Павло Бондаренко