А ви знаєте, чому Росія полізла в Україну?

А ви знаєте, чому Росія полізла в Україну?

А ви знаєте, що Республіка Тува в РФ (або ще називають Тива) офіційно висунула територіальні претензії до сусідніх федеральних республік?

А ви знаєте, шо Міністр оборони Росії Сєргєй Кужугєтовіч Шойгу - тувинець, і на його честь в столиці Туви Кизилі названа набережна Єнісєя? І що реально його звати КУЖУГЕТ Шойгу, а Сірьожа то для паспорта?

А ви знаєте, що "президент" Республіки Тува є особистим протеже Шойгу і одіозним тувінським ультранаціоналістом, який гаряче відстоює ідею державної незалежності Туви від Росії, і фактично провадить разом з місцевою поліцією і мафією політику примусового виселення росіян, які звідти тікають в Красноярськ цілими родинами, кидаючи майно? І шо саме Шойгу цим своїм друганом скинув з посади іншого тувинця, який жорстко тримав республіку підпорядкованою Москві?

А ви знаєте, шо в столиці Туви, 140-тисячному Кизилі, за російську мову на вулиці можуть легко вбити, особливо в приватному секторі, а за дружню розмову з росіянами тувинців можуть побити вдома свої, і СИЛЬНО?

А визнаєте, що в Кизильських ТРЦ мами-росіянки намагаються залишати дітей на дитячих майданчиках лише в першій половині дня, шоб не перетинатися з тувинськими мамами і дітьми, бо це гарантована бійка?

А ви знаєте, що зарплата в Туві в перерахунку на наші гроші це 4-6 тисяч гривень на місяць, і це на вугільних шахтах?

А ви знаєте, що Республіка Тува не підключена до газопостачання, і все опалення взимку виключно на вугіллі, і від кіптяви після спалення якого сніг в Кизилі взимку чорний?

А ви знаєте, що в конфлікті між росіянином і тувинцем місцева поліція ЗАВЖДИ виключно на боці останнього, а росіянин вигрібатиме за обох?

А ви знаєте, шо чинний міністр внутрішніх справ Туви відомий тим, що власноруч спалив живцем місцевого сутенера, який заступився за хвойд, яких клієнт почав бити, і закопав обгорілий труп прямо в котловані під фундаментом тувинської філії Слєдствєнного Камітєта Расії? І що єдиний свідок, який погодився свідчити, поплив по Єнісєю і не повернувся?

Ви знаєте, що тувинці відкрито агітують один одного виганяти росіян, змушувати їх тікати, кидати майно, яке потім задарма можна буде забрати? І при цьому кажуть "вже не довго чекати"?

А ви знаєте, чому Росія полізла в Україну?

Бо за Уралом дуже страшно. Її звідти виганяють. Там Росії вже НЕМА.

Oleksiy Nesterenko