"А Вова купує квиток до Ростова…" - Тамара Горіха Зерня

"А Вова купує квиток до Ростова…" - Тамара Горіха Зерня

Абсолютно всі подальші кроки Зе, пов’язані з обвинуваченням Порошенка, будуть пострілом в ногу. Я взагалі не бачу для них виграшного варіанту розвитку подій після сьогоднішнього дня.

«Прив’язали» Пороха до Київської області, заборонили виїзд за кордон? Кожна втрачена нагода, кожна скасована поїздка буде висвітлюватися з максимальною гучністю, особливо коли ідеться про візит до штаб-квартири НАТО на запрошення Столтенберга та подібні заходи. Кожен очікуваний провал Зе на міжнародній арені буде супроводжуватися коментарями про те, що Порох міг би впоратися краще.

Повернуть паспорти і зроблять вигляд, що нічого не було? Та хто ж їм забуде. Спробують педалювати справу, зліплену з гімна і палок, і впиратися у звинуваченнях? Кожна така спроба буде руйнівною для рейтингу Зе персонально і для перспектив Зе влади загалом.

Не говорячи про шквал зустрічних позовів, які готує команда юристів Порошенка.

Кожен крок, який вони собі планували, приймався з розрахунку, що «ніхто не вийде» і «вулиця не підтримає». А підтримала не просто вулиця. Підтримало ядро пасіонаріїв, ядро ідейних і найбільш діяльних українців. Завдяки Вові, опозиція повернулася до активних протестів, які дуже корисні в першу чергу для самої опозиції.  

Далі. Від сьогодні будь-які пошуки альтернативного опозиційного лідера виглядатимуть жалюгідно. Камлання про «нові обличчя» викликатимуть переважно сміх, а за кілька місяців за них взагалі даватимуть у пику.


На будь-які спекуляції подібного типу у нас є тепер залізний аргумент. Вам їхати чи шашечки? Вам потрібно знести Вову, Єрмака, Коломойського і Ко, чи повипендрюватися? Якщо ідеться про перемогу на виборах і зміну влади, гуртуйтеся довкола справжньої сили.

І, звичайно ж, переслідування Порошенка породило ряд питань до «старих облич». Як відзначив і сам Порох, ми звернули увагу і запам’ятали тих, хто промовчав.

Для мене особисто великим розчаруванням стала поведінка Кличка. Бувають випадки, коли різниця між політичною маневреністю, політичною далекоглядністю та банальним боягузтвом така мізерна, що її можна помітити тільки під мікроскопом. Але я вже не в тому віці, щоб вишукувати достоїнства чоловіка з лупою.

Наостанок – мої щирі обійми і вдячність для тих, хто був разом з нами. Ви справжні громадяни своєї держави. Ви ті, хто приймає рішення у своїй країні. І країна стоятиме за вами опорою і підтримкою.