"Абсолютний абсурд, зведений до букви закону" - Зоя Казанжи

"Абсолютний абсурд, зведений до букви закону" - Зоя Казанжи

Роману Червінському обрали запобіжний захід у справі про хабар у 100 тисяч доларів — цілодобовий домашній арешт.

Адвокати просили залишити для нього діючий запобіжний захід, який обрали пару днів тому, випускаючи із СІЗО - перебування на волі під заставою у 9 мільйонів гривень. Або ж особисте зобовʼязання.

На сьогоднішньому засіданні народні депутати із ЄС звернулися до суду з бажанням взяти Червінського на поруки.  

Суд вирішив, що Червінський втече, або впливатиме на свідків, або піде роздавати інтерв'ю. Навіть не знаю, що найнебезпечніше для нинішніх.

Але для них точно безпечне таке:

- за 1 кілометр від кордону з Румунією спіймали колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва. Сказав, що відпочивав. А до цього з Князєва зняли електронний браслет. Бо він заявив, що в нього за його місцем проживання по 6 годин немає світла та зв’язку, що робить браслет неефективним. Також він стверджував, що має алергію. А до цього тогочасного голову Верховного Суду Князєва викрили на хабарі у 2,7 мільйона доларів за повернення акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату до Констянтина Жеваго. Але за Князєва внесли 18,16 мільйона гривень застави та він вийшов із СІЗО;

- депутат Київради від Слуг народу Владислав Трубіцин, звинувачений в отриманні 1,39 мільйона гривень хабаря, 13 травня цього року виїхав до Польщі за листом від очільника ГУР Кирила Буданова. За три дні до засідання Вищого антикорупційного суду, де мали розглядати його справу. САП ініціювала оголошення київського депутата в міжнародний розшук;

- народному депутату від Слуг Миколі Задорожному, який підозрюється у вимаганні 3,4 мільйонів гривень хабаря за допомогу з тенедером, Вищий антикорупційний суд присудив заставу у 3 028 000 грн та носіння електронного браслету. На засідання Микола ходить. Та навіть пару днів тому зганьбився у Верховній Раді, обмовившись, що окрім нього у Верховній Раді також є нардепи з інших фракцій, які брали хабарі.

Коротше, найнебезпечніший із всіх саме Роман Червінський, який досить багато знає про нинішніх саме в розрізі національної безпеки. Тому вони і зацікавлені згноїти його в прямому сенсі слова.

До речі, чи знаєте ви, що має робити той, хто цілодобово знаходиться під домашнім арештом в разі повітряної тривоги? Він має дзвонити до поліції, просити, щоб прибув поліцейський, у супроводі якого обвинувачений має спуститися до сховища.

Геніально, скажіть? Князєву браслет зняли, бо перебої зі світлом, поважна ж причина. А тут абсолютний абсурд, зведений до букви закону.