"Абсолютно волюнтаристські роздуми. 51 день війни." - Олександр Красовицький

"Абсолютно волюнтаристські роздуми. 51 день війни." - Олександр Красовицький

1. Загинув флагман. Той, який навіть теоретично не розглядався в російських штабах на роль жертви. Який мав потужне пво для себе та інших. Капітан загинув з власною командою і, таким чином, пішов з поля зору тих, кому буде потрібна сакральна жертва за таку символічну подію.

2. Москва на морському дні! Ми не знаємо, скільки там загиблих, але, мені здається, що майже всі. Думаю, нам не скажуть, але ми дізнаємось. Якщо 400+, росіяни не зможуть зберегти інформацію в тайні. 4-5 Курськів. З Курську починався Путін, Москвою він закінчиться.

3. Порт-Артур на момент Цусімської битви у 1905 році вже Росія здала в грудні 1904 року. Вже почалася революція 1905 року.

Але після втрати флоту, це була психологічна поразка, бо флот був абсолютно неконкурентно-спроможним, старим, суспільство відреагувало настільки жорстко, що Російська Армія вже не проводила наступальних дій, втратила південний Сахалін, і було підписано катастрофічну для Росії угоду про закінчення війни, хоча Росія мала в регіоні бойових дій армію, що була не менше японської, а резерви були на підході.

4. Чому саме приклад Цусіми мені здається важливим зараз? Тому що події будуть в любому випадку мати обговорення в російському суспільстві. Не тільки в його невеличкій антипутінській частині, а, якраз серед його ядерного електорату.

Подивитесь, вони накладуться на технологічний наступ українських військових, як мінімум, в трьох місцях - Запорізька область, Енергодарський напрямок, Харківська - Ізюмський та північніше, Херсонська - Бериславський та Олександрівський. Що я маю на увазі під технологічними діями? Сучасну артилерію, дрони та дії ССО.

5. Саме зараз настав момент, коли російське суспільство буде переходити від новин про втрату цукру та бігмаків на новини про тих, хто загинув в перший місяць війни і чиї смерті намагалися приховати. Саме в найближчі два тижні стане питання, з одного боку, зміни громадської думки, з іншого, протистояння в російській верхівці - хто перший кого знищить - Путін винних в його поразці генералів чи вони його.

На фото - новий український безпилотник MQ-9, наданий США, який буде тримати в напрузі всі аеродроми, на яких є російські літаки та гелікоптери, всі штаби та всі склади російської армії.

Слава Україні! Смерть ворогам!