"Акації" та "Гвоздики": смертоносні "квіточки" бойовиків

Бойовики при атаках на позиції сил АТО в районі аеропорту використовували важку бронетехніку, артилерійські установки "Гвоздика" і "Акація".

Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передаєЕспресо.TV.

"Особливо напружена ситуація склалася в районі Опитного і Пісків. Протягом минулої доби бойовики неодноразово завдавали вогневі удари по позиціях українських військ в даному районі силами артпідрозділів, використовуючи САУ 122-мм 2С1 "Гвоздика" і 152-мм 2С3 "Акація", що дислокуються в районі Спартак і Ясинувата, при постійній і стійкій системі коректування вогню та управлінні.

Також зафіксовано використання бойовиками для ударів по силам АТО в районі Опитного і Пісків (а також Авдіївка та Бердянське) 120-мм мінометів.

Також протягом останньої доби бойовиками районі Авдіївки для ударів по позиціях українських військ використана важка бронетехніка. Зокрема, з інтервалом у кілька хвилин 2 танка бойовиків з замаскованих і заздалегідь обладнаних позицій відкривали прицільний вогонь по опорному пункту сил АТО.

У районі Широкино, Трьохізбенка, Кримське командування терористів скритно висунуло до позицій українських військ кілька снайперських розрахунків. Відповідним кулеметно-мінометним вогнем по позиціях снайперів дані розрахунки були придушені і відступили на вихідні рубежі.

На ділянці Павлопіль - Спартак відзначені чергові спроби терористів силами окремих диверсійно-розвідувальних груп просочитися в тактичні тили українських військ. Дані спроби не увінчалися успіхом, не дивлячись на сприятливі для бойовиків умови (обмеження на відкриття вогню у українських військ).

Практично по всій лінії зіткнення сторін на Донбасі фіксуються випадки відкриття вогню бойовиками з стрілецького озброєння, включаючи ручні гранатомети і великокаліберні кулемети".