"Альфа-банк" про рейдерство: прогресу немає, бізнес буде втікати

"Альфа-банк" про рейдерство: прогресу немає, бізнес буде втікати

З огляду на гостроту проблеми рейдерства в Україні, принаймні, для частини бізнесу одним з основних способів захисту своїх активів може стати виведення капіталу закордон та вихід з ринку України. Таку думку висловив президент Альфа-банку Олександр Луканов під час прес-конференції.

«В Україні складний бізнес-клімат. Не бачимо прогресу у врегулюванні цих питань. У чиновників одне пояснення, що все по закону відбувається», - констатував банкір.

Як приклад він навів проблеми UniCredit Bank (ПАТ «Укрсоцбанк») по двом активам – бізнес-центру «Горизонт Парк» і «Азовській нафтовій компанії». «Враховуючи очікувану угоду [поглинання «Альфою» «Укрсоцбанку», - ред.], нам, звичайно, не все одно», - зауважив О. Луканов.

Він, зокрема, розповів, що «Азовську нафтову компанію» охороняла Держслужба охорони МВС, яку «усунули» невідомі люди. І коли зловмисники вивезли заставне майно банку, ДСО повернулася охороняти фактично порожній виробничий майданчик.
Говорячи ж про спробу повторного захоплення бізнес-центру «Горизонт Парк», О. Луканов дещо іронічно запропонував Мін’юсту, зокрема, заборонити нотаріусам працювати вночі (це було сказано у відповідь на прохання присутнього на заході міністра юстиції Павла Мороза дати конкретні поради щодо усунення недоліків у реєстраційній реформі).

Джерело