"Але... своя рубашка ближче до тіла" - Джон Сміт

"Але... своя рубашка ближче до тіла" - Джон Сміт

Та ви що, оце так свято (*sarcasm*): "США продадуть Ізраїлю артилерійські снаряди без схвалення Конгресу":

"Держсекретар Блінкен схвалив продаж Ізраїлю артилерійських снарядів калібру 155 мм і відповідного обладнання без погодження з Конгресом США. - 29 грудня повідомляє Рейтерс. - Блінкен зазначив, що існує надзвичайна ситуація, яка вимагає негайного продажу зброї Ізраїлю."

Ну а в Україні надзвичайної ситуації немає. Орки розстрілюють українських полонених, катують, каструють,... Рутина.

Як кажуть орківські пропагандисти: "наступаєм пока мєждународная обстановка нам благоволіт".

А "обстановка" ця створена так, що Ізраїль ще в жовтні в обхід Конгресу тихенько налагодив собі отримання 155-мм снарядів США у нас з-під носу. Всі про цю схему знають і лише для нас розігрують шоу з "завислою допомогою Україні".

А схема ця проста. США мають декілька складів в різних частинах світу на випадок загострення воєнної обстановки, якщо з'явиться необхідність для США вести воєнні дії. Програма називається: War Reserve Stocks for Allies (WRSA) (Запаси Військового Резерву для Союзників). Склади США на території Ізраїлю це WRSA-I. І боєприпаси США із них 2 роки використовувались в інтересах Європейського командування армії США, опиняючись в результаті в ЗСУ. Але з початком наземного вторгнення Ізраїля в Газу, поставки в Україну скасовуються, склади повністю переходять під контроль Ізраїлю, і США надають Ізраїлю повний доступ до WRSA-I, з можливістю брати в своїх інтересах все, що потрібно.

І навіть снаряди, які вже почали переміщення на користь Європейського командування армії США для подальшого переміщення в Україну, доки Зеленський рвався приїхати в Тель-авів "підтримати", Нетаньяху домігся повернути назад в Ізраїль.

Відповідно, далі по мірі вичерпання запасів WRSA-I, США їх поповнюють із своїх заводів. Формально поставки відбуваються зі складів США на склади США. І для цього схвалення Конгресу не потрібно.

Всі про цю напівсіру схему знають, про неї розповів Джош Пол, відставний чиновник Державного департаменту, донедавна відповідальний за юридичне оформлення подібних постачань. «Ми начебто заднім числом створюємо справу про іноземні військові продажі, про яку можна чи не потрібно взагалі повідомляти Конгрес, залежно від того, що вони взяли та в яких кількостях», «Немає жодного перегляду прав людини, немає перегляду регіонального балансу, немає жодного перегляду політики щодо передачі звичайних озброєнь, який зазвичай відбувається» «По суті, візьміть те, що можете, ми розберемося пізніше».

Всі це знають, це знають Конгрес, трампісти, республіканці і демократи. Але всі вони отримали можливість місяцями гратися в шоу з "об'єднанням-роз'єднанням допомоги Україні і Ізраїлю". Ніби Ізраїлю взагалі не плювати на це роз'єднання-об'єднання і снаряди йому не пішли і так.

Всі ті розповіді, що "ХАМАС і Путін - однакове зло", "ресурсів США вистачить обом сторонам", виявилися брехнею. Не однакове зло і не вистачить.

В той час як:

- "Командувач ОСУВ "Таврія" генерал Тарнавський заявив, що ЗСУ зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів і змушені згорнути деякі операції через брак допомоги союзників", в той час, як ми через це втрачаємо Мар'їнку, як продовжується оточення Авдіївки, бо розрахунок САУ має 20 снарядів на день -

 Ізраїльська армія у Газі "використала 100 ТИСЯЧ 155-мм снарядів". - повідомив представник армії Ізраїлю.

Більше половини, або 57 тисяч одиниць, - із боєприпасів, що почали переміщення в Європу в інтересах України, але були передані назад.

І це всього за місяць бойових дій (даних за грудень поки немає).

4000 155-мм снарядів на день - нічого так розхід в квадраті 4х4 км, проти супротивника, в якого взагалі навіть немає артилерії. Якщо ЗСУ на всьому тисячокілометровому фронті використовують в хороші дні ~ 5000 шт., то розповіді, що терористи в тапках це Світове Зло Рівне Путіну це розвод лоха. По кількості боєприпасів на знищення кожного зла бачимо, що терористи в тапках прямо зло галактичних масштабів. Точно страшніше за ядерний рейх, що загрожує Європі.

Але щоб ніхто це не вигукнув, в ЗМІ ведеться лицемірна кампанія з відволікання уваги по примушенню України до переговорів. Всі ці друзі Ізраїлю, журналісти, експерти, як синок Трампа і сам Трамп, який розповідає, як легко примусить Україну і рашку до миру (звісно ціною наших територій); трампісти в Конгресі, які вигадують всякі відмовки...

Все це - конкуренція за ресурси США в інтересах Ізраїлю.

Проти нас ведуть лицемірну інформаційну війну.

Ще статейки про "фошистів Озова" згадати, та випадки є і свіжіші. Хоча б те, як прем'єр Беннет схиляв Зеленського до капітуляції. Всякі боти тоді ще розповідали буцімто фраза: «Я б подумав про життя своїх людей і прийняв пропозицію», це не схиляння до капітуляції. І взагалі "спростовано". А потім сам Беннет після відставки розказав, як працював передастом в Путіна і прямо як лукашенко прігожину передавав від путіна обіцянку Зеленському його не вбивати.

Тепер отримаємо удари іранськими мопедами, ізраїльські спецслужби зірвали в 2022 році ядерну угоду Байдена з Іраном. Іран на початку 2022-го сидів тихіше за мишу. Іранцям набридло сидіти під санкціями, через які в них вже протести в країні, а Байден намагався за допомогою іранської нафти удушити нафтовий експорт путіна. Та щойно переговори вийшли на фінішну пряму Беннет в 2022 заявив: "Ізраїль не дотримуватиметься умов будь-якої угоди, яка буде досягнута на переговорах щодо ядерної програми Ірану у Відні". І Моссад організував декілька прицільних нападів на фанатиків КВІР. Наприклад з квітня по травень 2022: катування Мансура Расулі, вбивство полковника Сайяда Ходаї, удар бпла-камікадзе по комплексу виробництва ракет і БПЛА Парчин з вбивством інженера.

У нас тоді були справи важливіші, наприклад історії про рак путіна, а треба б слідкувати, що відбувається навколо. Всі ці удари були безтолкові у військовому плані, ніякий КВІР не зник, а БПЛА Іран далі виробляє аж гай шумить, але удари ці були прекрасні в плані провокації проти дипломатії Байдена.

В результаті ядерна угода зірвана.

Тут улітку 2022 іранські фанатики, щоб створити собі важіль для переговорів, створюють проблеми США через його союзника, і починають постачання мопедів рашці.

І ми отримуємо удари по своїм пологовим будинкам.

А в 2023 році, після відставки, Беннет проговорюється нащо це Ізраїлю: "Ця угода направить близько чверті трильйона доларів до скарбниці Ірану".

Ось так. Життями наших цивільних, загибеллю, каліцтвами наших воїнів платимо, щоб хтось вирішив свої шкурняки.

В усій цій історії добиває лише пасивна позиція Зеленського. Те, що Нетаньяху і Беннет два чорти, нічого нового. Але вони для своєї країни роблять. А от нормальний президент в таких умовах мав сказати:

 - "Угу, терористи в тапках це так ужасно... Ми дуже розуміємо... І взагалі співчуваємо... Слава Ізраїлю! Ось флешмоб як ми танцюємо ваш народний 7-40! Але... своя рубашка ближче до тіла. Вам треба припинити вогонь і спробувати домовитися, як ви радите нам".

Все. Замість цього цей персонаж пасивно спостерігає, як Нетаньяху в нього з-під носа уводить снаряди. Більше того, він демонструє розуміння як шкодять нашій обороні, ніби це Ізраїль його країна, а не Україна.

Але на "знищення ХАМАС" піде ще 10 років. Це треба припиняти. А окрім Гази поруч по карті куди більший Західний берег. Це ще 50 років.

Ні. Перемогти армію путіна задача куди важливіша для всього світу. Ніякі це не задачі одного порядку. Дипломатія України, Зеленський і взагалі позиція України має не дозволяти регіональним конфліктам примазуватися до нашої історії. Україна має вимагати допомоги нам в перемозі над Мордором. Ось це задача номер один.