"АМЕРИКАНСЬКІ САНКЦІЇ ПРОТИ МОСКОВІЇ: ОБАМА v ТРАМП" - Олег Пономар

"АМЕРИКАНСЬКІ САНКЦІЇ ПРОТИ МОСКОВІЇ: ОБАМА v ТРАМП" - Олег Пономар

Нумо раз і назавжди розставимо всі крапки над ї та закриємо цю тему (набридло чути навіть від ніби адекватних людей — "ось Трамп є таким жорстким стосовно Московії, а Обама був слабаком, тощо).

Я знайшов в неті статтю-таблицю усіх більш менш важливих пакетів американських санкцій.

Це дуже зручно, бо коли ви подивитесь на 2014-2016 роки, то побачите, що Обама наклав санкції на всіх найближчих до Путіна олігархів, проти всіх великих нафтогазових компаній Московіі, проти всіх великих банків Московії, проти всіх великих компаній ВПК Московії, проти ФСБ та ГРУ, та проти цілих галузей економіки Московії.

А коли ви подивитесь на 2017-2018 роки, то побачите, що Трамп не наклав ЖОДНОЇ болісної санкції на Московію — ні на великі компанії, ні на олігархів (за Трампа оприлюднили низку прізвищ з кремлівського списку, але санкцій на них не наклали; до речі, ці санкції прописано як обов'язок Трампа згідно з законом про санкції щодо країн-вигнанців (CAATSA), ухваленим Конґресом і підписаним Трампом у серпні 2017).

Так ось, справа в тому, що Трамп порушує цей закон і санкцій на накладає. А ці санкції є найболіснішими на сьогодні — санкції щодо державного боргу Московії, щодо олігархів з кремлівського списку, щодо решти підприємств ВПК, щодо нафто-й газогонів та компаній-учасників Nord Stream 2.

Можу сміливо сказати, що ціна цих санкцій — сотні мільярдів доларів. А ділові люди, як відомо, кажуть, що зекономлені гроші — це зароблені гроші. Тобто Трамп вже заробив для Путіна сотні мільярдів доларів. Чудова інвестиція Путіна.

Я вже мовчу про такі дрібниці, як не застосований другий етап санкцій за хімічну атаку проти Великої Британії, як а ска Трампа на НАТО, підтримка "брекзіту" та "жовтих жилетів", рішення про виведення військ зі Сирії й Афґаністану, тощо тощо тощо).

Просто закриємо цю тему, а новим читачам будемо показувати цей пост зі статтею-таблицею.

І ще одне. Чому московські тролі в соцмережах з такою завзятістю знищували Барака Обаму і чому вони з такою енергією обстоюють Дональда Трампа?
Гарного всім дня.

Олег Пономар