Американські сенатори заявили про свою підтримку України напередодні розмови між Байденом та Путіним

Американські сенатори заявили про свою підтримку України напередодні розмови між Байденом та Путіним

Член Комітету із закордонних справ, сенатор-демократ від штату Коннектикут Кріс Мерфі попередив, що Україна «може стати новим Афганістаном» для Росії, якщо Москва піде далі у своїх діях. Мерфі заявив про це, виступаючи на каналі CNN у недільній програмі "Стан держави".

«Я думаю, що нема заміни дипломатичним зусиллям віч-на-віч, так що я сподіваюсь, що віртуальна зустріч між президентом Байденом та президентом Путіним принесе результати. Однак, дозвольте сказати – якщо Росія вирішить піти далі, це буде помилкою історичного масштабу для Москви», - сказав сентатор.

«Україна може стати наступним Афганістаном для Росії, якщо вона (Росія-Г.А.) вирішить піти далі, і це наша робота в Конгресі бути дипломатичними, політичними та військовими партнерами України», - додав законодавець.

«Зараз у нас є поправка на розгляді в Сенаті, яка значно збільшить обсяги летальної допомоги, і я її підтримую».

Тему України на тлі майбутньої розмови Байдена та Путіна обговорювали і в іншій програмі, на каналі Фокс Ньюз. Сенаторка-республіканка Джоні Ернст закликала президента Байдена бути «дуже чітким та дуже сильним» у спілкуванні з Путіним.

«Він повинен сказати Володимиру Путіну, що ми не дозволимо продовжити проект «Північний потік-2» і що нам потрібно, щоб він знав та розумів, що ми захистимо Україну та надамо їй допомогу. Він (Байден-Г.А.) повинен чітко про це сказати." - сказала сенторка. Членкиня Комітету збройних сил Сенату підкреслила необхідність того, щоб Байден дав відсіч, як вона сказала, «дуже агресивним діям Росії».