"Андрій Єрмак сьогодні у Лондоні блискуче довів статус ЗеКоманди" - Борислав Береза

"Андрій Єрмак сьогодні у Лондоні блискуче довів статус ЗеКоманди" - Борислав Береза

Я благодарен Katja Smagliy за обнародование того, что озвучил теневой руководитель международного направления офиса президента Андрея Ермака. После того, что Ермак наговорил в Лондоне вопрос о том, какие красные линии есть у команды Зеленского, снимается. Их просто нет. И как сказал сегодня Євген Магда "Як я розумію, Андрій Єрмак сьогодні у Лондоні блискуче довів цей статус ЗеКоманди: #underqualified". Дальше текст первоисточника:

"Тези виступу помічника Президента з міжнародної політики Андрія Єрмака під час виступу (українською) в Четем Хаус у Лондоні. Без оцінок і зі збереженням прямої мови спікера.

- зустріч у Парижі 9 грудня - найважливіша подія міжнародної політики України цього року;

- я прийшов в політику тому, що повірив в плани Зеленського реформувати Україну. До цього працював як кінопродюсер. В останньому фільмі, який я продюсував, що має назву «Передчуття», герой фільму говорить таку фразу: «все в житті повинно відбуватися вчасно».

- Я багато над цим думаю і кожного разу, коли відвідую Донбас, я бачу, що люди хочуть сьогодні, а не завтра, припинення війни. Тому ми не маємо сьогодні права зупинятися і повинні робити кроки для припинення війни, пришестя миру на нашу землю, відновлення територіальної цілісності Україні.

- Пріоритет нашої політики - збереження людських життів. Ви знаєте, з якою критикою ми стикнулися, коли повертали 30 військовополонених з Росії. Але сльози щастя дітей, які зустрічали батьків, була найкращою відповіддю на цю критику. Ця політика (збереження людських життів) продовжуватиме бути основною для нашої команди.

- Ми здійсніли всі необхідні операції для того, щоб наші громадяни почувалися в безпеці в місцях розведення війск на лінії розмежування. Кілька днів тому разом із послами Німеччини, Великої Британії, Франції та США ми відвідали місця розведення. На основі звітів послів західні уряди мають повну інформацію шодо цього проекту.

- Не зважаючи на різні плітки, ми їдемо до Парижа, відчуваючи повну підтримку від наших міжнародних партнерів, включно зі США, Канадою, ЄС, та Великою Британії.

- На жаль, критики багато, але питання щодо зняття санкцій з РФ не може розглядатися до ПОВНОГО відновлення територіальної цілісності України.

- Президент Зеленський та його команда ще НЕ підписували жодного документу щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Мінські домовленості дісталися нам у спадок від попередньої влади. В мене особисто є багато питань до цього документу, але, в нашому розумінні, сьогодні це єдиний документ, яким ми маємо керуватися. Він потребує апдейту. Але ми зробимо все від нас залежне для виконання Мінських домовленостей.

- хочу підкреслити, що деякі положення цих домовленостей потребують апдейту.

- Для нас важливим етапом виконання цих домовленостей є проведення виборів на непідконтрольних територіях виключно на основі українського законодавства. На цей період на територіях, де відбуваються вибори, не можуть знаходитися будь-які іноземні військові або незаконні військові угрупування. В день виборів контроль за кордоном має бути повністю в руках України.

- ми готові виконати провести конституційну реформу в частині децентралізації;

- Щодо особливого статусу цих територій. Український парламент 8 скликання прийняв закон «Про особливості місцевого самоврядування в Донецькій та Луганській областях», термін дії якого спливає 31 грудня 2019 року.

- За результатами переговорів 9 грудня, Президен Зеленський готовий внести до парламенту законопроект про продовження дії цього закону. У 2020 році ми готові внести зміни до цього закону, додавши до нього елементи формули Штанмайєра.

- ми чуємо від наших західних партнерів здивування щодо тої критики, яку висловлює опозиція відносно формули Штанмайєра, яку її лідери узгоджували з ними упродовж останніх трьох років;

- ми їдемо до Парижа з сильною позицією і сподіваємося на успішність переговорів.

- Проте, ми також маємо план Б. Якщо ми не побачимо готовності Росії щодо виконання Мінських домовленостей та чіткого часового терміну їх виконання, тоді ми будемо, висловлюючись фігурально, «будувати стіну». Користатися досвідом інших країн, ПЕРШ ЗА ВСЕ Ізраїлю.

- Наша впевненість в успішності переговорів заснована на тому, що ми ніколи не заробляли на війні, наша кар‘єра не пов‘язана з війною і ми щиро прагнемо встановлення миру.

- «Україна є нашим сусідом» (обмовка) - сміх в залі - Росія є нашим сусідом, з яким ми маємо співіснувати."

Борислав Береза