"Аннушка вже пролила масло, як-то кажуть..." - Олена Кудренко

"Аннушка вже пролила масло, як-то кажуть..." - Олена Кудренко

Найбільше гальмо в нашій боротьбі за незалежність, зараз - це наш президент, який має повноваження впливати на військо. Саме це гальмо не тільки лізе в керування армією - хоча формально має на це право за посадою. Він впливає на все: на медіа, на міністерства, на депутатів, на їх рішення. Тобто вимальовується "самодєржавіє" як воно є.

Це проблема, мабуть, світова - зазвичай розумні люди не мають достатньої нахабності. Зате чим простіша людина, тим нерідко нахабніша. Вирішення нашого питання могло би бути в тому, щоб нашим відомим розумним особистостям сподобитись зеленим нахабам та бити їх їхніми ж методами. Але ж так не стається. Тому один віддає владу внаслідок демократичних виборів, бо цивілізована людина. Інший опиняється залежним від комплексів президента, та втрачає можливість займатися тим, що вміє найкраще - керувати армією.

Одне мені здається передбачуваним: гальмо вже навряд чи набере достатньо високі рейтинги, бо відлік пішов в інший бік. Його ж виборці обурені зняттям Залужного. Його ж виборці не хочуть мобілізуватися. Його ж виборці не хочуть повертатися назад з-за кордону. Його ж виборці все менше дивляться телемарафон (рейтинг скотився до 10%).

Якась тактична перемога Сирського не думаю що додасться в заслуги самого Зеленського.

Аннушка вже пролила масло, як-то кажуть... Хоча хотіла написати цю фразу щодо росіян та їх нафти, по якій ми завдаємо удари, але нехай буде й тут. Бо означає деякі невідворотні процеси, на мій скромний погляд.