"АНТИКОРУПЦІЙНІ ЕСКОРТНИЦІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"АНТИКОРУПЦІЙНІ ЕСКОРТНИЦІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

От так думаєш, що тебе вже нічим не здивувати, а тут доля переконує в протилежному. Бо від витівок зелених і їхньої зграї товаришів, мій охреніватор зламався давно і я вже просто не охоплюю щоденного трешу який видає чинна влада і її посіпаки.

Але тут доля подарувала знову дивовижне. Олександр Поворознюк в нас тепер бореться з корупцією. Тобто особа, яку звинувачують у відкритому бандитизмі (щойно про це розповів Дмитро Гордон) почне ловити хабарників і викривати оборудки чиновників. Вражає?

Особисто мене вразив не сам факт. Я не збираюся тут засуджувати Поворознюка, це мають робити спеціально навчені люди. Телеканал, футбольна команда і власна антикорупційна організація вже давно обов'язковий атрибут кожної впливової особи, чому б Поворознюку не завести собі власні? Вразило те, хто саме заходився легалізовувати Поворознюка як антикорупціонера. А це була, па-бам!... ВГО "Стоп корупції"! Роман Бочкала і компанія.

Так-так, оті самі Бочкала і компанія, які за президента Порошенка про "корупцію влади" волали з приводу і без приводу - і нині зелена влада не довела до суду жодної справи.

Тобто розумієте? Після всієї тої слави, якої собі наробив Поворознюк, для антикорупційної організації починати з ним якісь проекти, це те саме, що організації християнських моралістів включати до свого правління полкову повію. Про антикорупційність "Стоп корупції" відтепер можна забути назавжди. По факту, Бочкала і компанія щойно продемонстрували перфоманс мета якого показати, що так, вони політичні шльондри - і чьо?

Тобто розумієте. Тепер зрозуміло, чому всі ці антикорупціонери, всі ці Бігуси, Бочкали та інші так гучно волали за Порошенка і так притихли зараз. Банально, бо Порошенко їм не давав на лапу. Всім їм треба було не корупцію побороти, а власний добробут собі забезпечити. Якби Порошенко виділив їм маленький потік, на який можна сісти, вони зробили б з нього генія антикорупції і борця N1 у світі. Приблизно так само як грузинські грантожери зробили "борця" з Саакашвілі.

Але Порошенко справді заходився боротися з корупцією, при чому в спосіб найстрашніший для корупціонерів. Порошенко не влаштовував шоу з обшуками і арештами, за якими слідує повне ні фіга. Порошенко міняв правила гри. Міняв так, аби брати і крутити схеми ставало або дуже важко, або нереально. Порошенко позбавляв роботи водночас і корупціонерів, і антикорупціонерів. За це проти нього єдиним фронтом виступили і перші, і другі.

Та повалили Порошенка... і вчорашні палкі антикорупціонери Арахамія, Безугла і Богуцька самі линули у владу, сідати на потоки. Вчорашні журналісти-правдоруби Найєм і Лещенко самі долучилися до влади і самі поставали фігурантами корупційних скандалів. Антикорупціонери щаблем поменше знайшли собі інших "папіків". Все логічно.

А суспільство охоплене переконанням що його грабують і що його біди через одних лише корупціонерів, жере все це як годиться. Значить жертиме і "антикорупціонера" Поворознюка. Суспільство того варте.

Єдина радість. Я все ж таки плекаю надію, що всі ці гаврики своїми витівками видресурують суспільство до стану, коли звинувачення в корупції буде сприйматися на рівні звинувачення в порушенні правил дорожнього руху. Коли реагувати почнуть не на журналістські побрехеньки, а на вироки суду. Бо не можна боротися з корупцією в середовищі яке вірить не суду і слідству, а тому хто гучніше бреше.

Як Бочкала. Як "Стоп корупції". І як всі подібні "корупційні екскортниці". Хоча, замислився - чи не скривдив я щойно ескортниць?

На скані. От що писали про Поворознюка у 2014 р. Раджу почитати.