Армійці відбили атаку та захопили ключові висоти противника - Міноборони

Армійці відбили атаку та захопили ключові висоти противника - Міноборони

10 серпня, близько 03.25 після проведення масованої артилерійської підготовки терористичні угрупування чисельністю до батальйонної тактичної групи за підтримки 10 танків, 10 бойових машин піхоти та іншої техніки перейшли в наступ на опорний пункт 72-ї окремої механізованої бригади в районі населеного пункту Старогнатівка, повідомляють у Міноборони.

Міністр оборони України та начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України негайно доповіли про це Президенту України та сповістили представників ОБСЄ, після чого було прийнято рішення вивести українську артилерію на визначені рубежі.

Завдяки проведеним заходам, рішучим та професійним діям військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади противник був зупинений та відкинутий на 2-3 кілометри.

"Наші підрозділи захопили ключові висоти, які до цього контролювалися терористичними угрупуваннями. Противнику завдано значних втрат як по живій силі, так і по техніці. На жаль, в ході бою 7 українських військовослужбовців отримали поранення", - зазначено у повідомленні.