Аудиторську перевірку Держрезерву було ініційовано його новим керівництвом — Вадимом Мосійчуком — ще минулого року

Аудиторську перевірку Держрезерву було ініційовано його новим керівництвом — Вадимом Мосійчуком — ще минулого року

Щодо сьогоднішньої заяви Держаудитслужби відносно ревізії Держрезерву та виявлених порушень на суму в 28 млн. гривень маємо заявити наступне.

Тотальна перевірка системи Держрезерву була ініційована ще у липні минулого року з приходом нового голови Держрезерву. На прохання  Прем’єр-міністра України перевірити діяльність Держрезерву у попередні роки, саме Вадим Мосійчук  ініціював повний аудит системи.

Перевірка проводилась у період з 2013 року по перше півріччя 2015 року. У рамках аудиту були виявленні факти завищених кошторисів, не оформлення прав власності, зайвої дебіторської заборгованості окремих підприємств, незаконних дій виконавчих служб у Херсонській та Закарпатській областях і економічно необґрунтованої тарифної політики деяких підприємств.

Фактично ініційована нами перевірка закінчилася наприкінці 2015 року. Під час аудиту та за його результатами, новим керівництвом Держрезерву були зроблені відповідні дії:

-          Звільнені 13 керівників

-          Притягнуто до кримінальної та адміністративної відповідальності ще п’ятьох

-          Повернені кошти зайво нараховані та сплачені підприємствами у рамках закупівель

-          Відновлена платоспроможність економічно активних підприємств

-          Підготовлена Концепція реформування системи Держрезерву та зараз впроваджується у життя

-          Проходить консолідація економічно активних підприємств за напрямками роботи. Решта — готується до приватизації, передачі іншим органам виконавчої влади та ліквідації.

-          Встановлене нове програмне забезпечення, що дає змогу в онлайн режимі контролювати наявність та якість збереження матеріальних цінностей Держрезерву.

З часів перевірки  Держрезерв вже працює відкрито, прозоро і без корупції, в інтересах суспільства і бізнесу.