Авіакомпанія “Нової Пошти” Supernova Airlines планує розпочати польоти вже навесні

Авіакомпанія “Нової Пошти” Supernova Airlines планує розпочати польоти вже навесні

Власна авіакомпанія “Нової Пошти” Supernova Airlines розраховує отримати сертифікат експлуатанта у квітні 2022 року.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Аvianews.

Наявність цього документа дозволить новому авіаперевізнику розпочати польоти.

На старті парк Supernova Airlines матиме два літаки. Це необхідний мінімум для проходження сертифікації згідно з українськими правилами.

У компанії “Нова Пошта” розповіли, що попередня угода на постачання першого повітряного судна вже оформлена і продовжуються переговори про отримання другого авіалайнера.

Тип літака, який використовуватиме Supernova Airlines не називають. Однак швейцарське видання для авіаційних фахівців ch-aviation.com з посиланням на свої джерела вказує, що йдеться про вантажну версію вузькофюзеляжного літака Boeing 757-200. Цей авіалайнер може літати на далекі відстані без проміжних посадок на дозаправлення.

Відразу після отримання сертифіката експлуатанта Supernova Airlines почне оформляти дозволи для польотів до Європи, США та Китаю.

Початкова маршрутна мережа включатиме напрями на Близькому Сході, далі до неї включатимуть міста Європи.

“Основними напрямками Supernova Airlines стануть США та Китай. Ми розраховуємо почати польоти туди у серпні 2022 року”, – зазначили “Новій Пошті”.

“Нова Пошта” зареєструвала авіакомпанію у жовтні 2021 року. Авіаперевізник матиме власний флот і підпорядковуватиметься компанії “Нова Пошта Глобал”. Рейси здійснюватимуться з міжнародних аеропортів Бориспіль та Львів. Авіаперевізник доставлятиме міжнародні вантажі.

“Рішення запустити власну авіакомпанію продиктоване тим, що ми хочемо і надалі гарантувати клієнтам високу якість, швидкість та прогнозованість доставки”, – зазначив тоді СЕО “Нова Пошта Глобал” Юрій Беневітський.