"Аваков - кардинал?" - Віктор Бобиренко

"Аваков - кардинал?" - Віктор Бобиренко

Розстріл на рибалці під Житомиром, де фігурантами стали нацгвардійці.
Потім зґвалтування і тортури в Кагарлику.
Пану Авакову боком виходять його реформи. Або хтось дуже йому допомагає впасти і боляче вдаритись.
Але ж уся відповідальність за провали – на ньому. Тут попередників не згадаєш. Поліцію, нацгвардію – створили при ньому. Кожна 12 гривня у державному бюджеті – витрачається на соколів Авакова.
А тут нас усіх оглушила новина – у Нацполіції створили новий департамент. Тільки ж наче з помпою і під литаври Аваков закрив департамент захисту економіки Нацполіції. На камеру радісно говорили, що не буде наш правоохоронний орган наїжджати на бізнес. Не той у нас профіль. Радійте. Цілуйте руки.
І тут – обана. У Нацполіції створено новий підрозділ - Департамент захисту інтересів суспільства і держави. Ні його функції, ні повноваження, ні структура не розкриваються.
Військова таємниця.
Покажіть мені ще хоч одну країну – де департамент захисту інтересів суспільства – від цього самого суспільства утаємничили?
Це у них що – ескадрони смерті?
Були у 50-х – 60-х роках у Латинській Америці такі недержавні підпільні організації. У які входили офіцери армії і поліції. Вдень поліціянт на роботі державу охороняє – а вночі він теж якби за державу бореться, ганяє мафіозо і комуністів. Ну а заодно можна грабувти на свою користь, чи поквитатися з особистим недругом.
Чи це особиста гвардія сірого кардинала української політики?
Насправді – це показово. Нам дають зрозуміти, що насправді долю країни вершить не хлопчик, який дає брифінги. А якраз ті, хто має свою гвардію за кошти платників податків.
А ви кажете про зовнішнє управління. Тут не слабе внутрішнє управління.
І знову ж, про якість кадрів та принципи їх роботи ми цими днями дізналися.
Мені здається, що тут хтось збирається закручувати гайки. Вони ж не пам’ятають, що новітня історія України вчить: гайки при закручуванні зриває. А на гвардійців кардинала виходять мушкетери.

Віктор Бобиренко