Автоцивілка покриває по ДТП лише 130 тис. грн. Як збільшити цю суму і отримати повне відшкодування?

Автоцивілка покриває по ДТП лише 130 тис. грн. Як збільшити цю суму і отримати повне відшкодування?

Однією з проблем, з якою стикаються водії, це неповна компенсація страховою компанією витрат по ДТП. Це відбувається тому, що стандартний поліс покриває витрати одного водія по ДТП за пошкодження майна лише в межах 130 тис. грн.

Якщо зіткнення не значне із пошкодженням одного чи декількох елементів автомобіля, то цих сум може вистачити. Якщо ж ДТП більш серйозне, цих коштів буде недостатньо на покриття витрат по ДТП.

Наприклад, якщо вартість пошкодження автомобіля складає 300 тис. грн., то страхова компанія оплатить лише 130 тис. грн. Різницю у розмірі 170 тис. грн. повинен сплатити винний у ДТП водій.

Для уникнення таких ситуацій, розроблено механізм «ДЦВ» (додаткове страхування цивільної відповідальності). «ДЦВ» передбачає збільшення ліміту страхової виплати до 1 млн. грн.

У разі ДТП відбувається виплата по автоцивілці та по додатковому полісу «ДЦВ». Наприклад, якщо вартість пошкодження автомобіля складає 300 тис. грн., то по автоцивілці буде виплачено 130 тис. грн. та по «ДЦВ» 170 тис. грн.

Вартість «ДЦВ» у співвідношенні до ліміту страхового відшкодування є також оптимальною, якщо порівнювати з вартістю автоцивілки. Для прикладу, додаткове покриття витрат на суму 100 000 грн. орієнтовно коштує 250 грн. на рік, додаткове покриття на суму 500 000 грн. - 465 грн. на рік.

Тому, з наявним додатковим «ДЦВ» водій буде більш захищеним на дорозі та у випадку ДТП зможе отримати повну суму страхового відшкодування.

Дорожній Адвокат