"Бідосік допоміг обнульонишу виконати його восьмирічну мрію" - Василій Лящ

"Бідосік допоміг обнульонишу виконати його восьмирічну мрію" - Василій Лящ

Вранці 24 лютого 2022 року зі сторони тимчасово окупованого Криму на українських дорогах з'явилися російські танки, які стріляли по придорожніх кіосках і тиснули легкові автомашини. Російські підрозділи проїхали понад 100 км буквально за кілька годин та взяли під контроль Нову Каховку. Загарбники увірвалися на Каховську ГЕС, зірвали український прапор, повісили свій триколор і пустили безкоштовно з водосховища воду у Північно-Кримський канал.

     До опівдня «друга армія світу» була вже біля Антонівського мосту на підході до Херсона. Ситуація на той час у місті була важкой та гнітючою. Відділи поліції закриті. Співробітники військкомату переодяглись у цивільний одяг і зникли. Ніхто з чиновників з партії «Слуга народу» не займався організацією оборони. 24 добровольця тероборони, які намагалися зупинити наступ на місто, були розстріляні окупантами в «Бузовому парку». За кілька днів орки захопили територію, більшу за Швейцарію.

     Росіяни мали при собі «розстрільні» списки на російській мові активістів, депутатів обласної ради та органів місцевого самоврядування, учасників «АТО», «ООС», та адреси сімей військовослужбовців ЗСУ. Ці списки для російських окупантів в офісі шостого президента готувала команда Портнова (робочий псевдонім у ФСБ московії - «Казбек») і він цього даже не приховував. Пані Венедиктова (екс-Генпрокурор України) при цьому мовчала і вдала, що нічого протизаконного не відбувається.

     83.02% виборців у Херсонській області негативно ставилися до п'ятого президента України, тому десять років поспіль віддавали свої голоси на виборах мера Херсона з 2002 по 2012 роки за ворога України, колаборанта Володимира Сальдо, сподіваючись, що «Русский мир»» принесе їм щастя та благополуччя.

     Цей проросійський чиновник свого часу на російських телеканалах різко критикував учасників Євромайдану, активно захищав двічі судимого шапкокрада білоруса Віктора Януковича та публічно закликав Володимира Люциферовича «навести лад у Києві». Він був також серед тих депутатів, які голосували за так звані ганебні «диктаторські закони» 16 січня 2014 року.

     І «Русский мир» прийшов на танках у Херсонську область. Після окупації Херсона бурятами, якутами, калмиками та тувинцями зрадника було призначено Головою окупаційної адміністрації обласного центру.

      Бідосік допоміг обнульонишу виконати його восьмирічну мрію: пробити сухопутний коридор до окупованого Криму, забезпечити кримську ядерну базу дніпровською водою та заблокувати прохід суден до українських портів на Азові і в Одесу. За провал підготовки до вторгнення ворога 24 лютого 2022 року ніхто з відповідальних осіб за безпеку країни не покараний.