"БІЛЬШОВИЗМ ГОЛОВНОГО МОЗКУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"БІЛЬШОВИЗМ ГОЛОВНОГО МОЗКУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Скажіть, якщо Україна поставить рекорд зі збирання зерна – чи означає це, що врожай аграріїв мусить бути відданий народу аби зменшити ціни на хліб?

Відповідь – саме так діяли більшовики у 1930-1933 рр. З поправкою. Позаяк просто взяти і відібрати хліб означало нарватися на протидію, від просто саботажу до прямого збройного опору, більшовики підійшли до питання ґрунтовно, і зразу, по факту, ліквідували приватне землеволодіння, зробивши селянина безправним кріпаком на націоналізованій державою землі. Назвали все це лагідно – створення колективних господарств (колгоспів).

До чого я все це розповідаю? До того, що видобуток газу в Україні виріс до чотирирічного максимуму – до 59 мільйонів кубометрів на добу. Який висновок з цього робить вітчизняний зраднюк?

Той висновок що газ видобутий в Україні треба віддати пересічному громадянинові, аби зменшити тарифи, аби той громадянин платив тарифи не як у Європі, а як у Росії.

А як забрати у видобувника газ, якщо він у видобуток того газу інвестував свої кровні? А от здогадайтеся – як? Я бачу лише два варіанти. Або – відібрати силою. Або – газ у видобувника мусять викупати таки за ринковою ціною, а різницю між «ринком» і «хоче зраднюк» мусить компенсувати держава. А позаяк держава славиться зриванням виплат приватним видобувникам, значить видобувники продавати державі газ тупо відмовлятимуть. Значить родовища доведеться націоналізувати (бажано – на шару)…

Знайдіть будь-ласка різницю між першим і другим? Існує?

Весь світ чомусь вважає, що газ це товар і що його ціну мусить визначати ринок. Лише в країнах колишнього совка популярна думка, що родовища газу мусять бути в державній власності, аби забезпечувати природним газом пересічного громадянина, який хоче халяви, бажано – необмеженої.

Знаєте що це? Це суто психологічна хвороба – більшовизм головного мозку. Хвороба, рецидиви якої розбуджені нашими політиками-популістами в їхньому прагненні обіцяти громадянам більше і більше халяви, позаяк «біль, кров, сльози і перемогу в результаті» народу обіцяє уже чинна влада.

З цієї ж області, з більшовизму головного мозку, й заяви на кшталт «якщо в нас європейські тарифи – чому в нас не європейські зарплатні»? Та тому, дорогенькі, що зарплатню кожен має таку, яку заробляє. Кожен заробляє скільки грошей, за скільки готовий відповідати. Тож якщо ви працюєте як у совку, зарплатня рівня совка – ваш рівень. А комуналку ви мусите мати як у всьому світі, інакше визнайте, що ваш ідеал не Європа, а сталінський совок. Бо реальним може бути тільки сталінський совок, з селянами прикріпленими до землі, робочими без права зміни роботи, платною вищою освітою, судовими трійками і ГУЛАГом. Спроба привести сталінський совок до якогось рівня гуманності закінчилася у 1991 р. його зникненням – і нічим іншим закінчитися не могла як таке.

Або – або. Або – ринок, або приклади НКВДщурів по ребрах.

В моїй реальності рекорд видобутку газу – це дуже добре. Це означає що газ – буде. Що Москва може будувати Північні потоки-5, 8, 189, тощо – ми газом забезпечені так само будемо. І нам не доведеться влазити в нові і нові кредити, аби видобувати більше газу, в умовах ринку інвесторові ВИГІДНО вкладатися у видобуток, бо він матиме з нього ПРИБУТОК. І аби воно було так, ціни на газ мусять бути РИНКОВІ. А для злиденних, які платити не можуть, а також для осіб, які за свою країну воювали, мусять бути субсидії. Тобто мусить бути так як зараз.

Бо усі інші шляхи – повернення до совка і занурювання в борги, якими нас Москва зрештою візьме за горлянку.

Але ж я не страждаю більшовизмом головного мозку. Відняти і поділити – не мій шлях.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко