Біля Пісків розташують додатковий пункт спостереження українських військових

Біля Пісків розташують додатковий пункт спостереження українських військових

Як повідомляє http://www.radiosvoboda.org/ у районі населеного пункту Піски, що на Донеччині, розташують додатковий пост спостереження української сторони. Таке рішення ухвалили під час робочої поїздки української сторони Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін спільно з інспекційною групою спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЕ.

Також українська сторона запропонувала інспекторам місії ОБСЄ розглянути можливість встановлення веб-камер у районі населеного пункту Авдіївка, щоб посилити спроможності місії ОБСЄ щодо здійснення моніторингу та верифікації режиму припинення вогню,.

«Під час відвідування позицій сил АТО в районі населеного пункту Піски, інспектори СММ ОБСЄ мали можливість поспілкуватися з командирами підрозділів Збройних сил України та пересвідчитися у тому, що дії військовослужбовців українського війська спрямовані на дотримання режиму припинення вогню, на відміну від незаконних збройних формувань», – повідомили у Міноборони.

У відомстві наголосили, що сили АТО, як і раніше, підтримують реалізацію Мінських домовленостей, дотримуються «режиму тиші» і відкривають вогонь у відповідь лише у разі прямої загрози життю людей.

В угрупованні «ДНР» у неділю заявили, що новий пункт спостереження біля Пісків «дозволить українському командуванню обʼєктивно оцінювати ситуацію у районі».