"Бізнес-проект Коломойського" - Карл Волох

"Бізнес-проект Коломойського" - Карл Волох

Заява Коломойського про неминуче повернення йому Привату, як і щоденні масові проплачувані акції пенсіонерів-студентів під Нацбанком - нове підняття ставок олігархом, яке має тільки одне раціональне пояснення: він добивається розриву стосунків із МВФ і зменшення можливостей політичного впливу США на українську владу. Те, що така ситуація призведе до дефолту, суттєвого зниження життєвого рівня населення і, дуже ймовірно, масових протестів (з поваленням влади Зеленського) він вважає, очевидно, прийнятним ризиком.

Як на мене, це вкрай погано прораховане рішення, де мало раціо і дуже багато авантюризму та амбіцій, котрі завжди визначали поведінку олігарха. Але досі це йому сходило з рук.

Думка, що на цей раз платою може стати в буквальному розумінні слова українська державність, до уваги не береться за визначенням. Тому хочу нагадати свої слова, котрі неодноразово повторював ще на початку року: операція «Зеленський» - це взагалі не про політику, це бізнес-проект Коломойського, пов‘язаний винятково із отриманням фінансового прибутку.

Заплатити ж за його (проекту) успішну реалізацію доведеться громадянам України. І не тільки грішми.

Карл Волох