Бабусині рецепти: "Фляки"

Бабусині рецепти: "Фляки"

Інгредієнти:

Яловичий рубець - 1 кг
Морква - 200 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт
.Яловичі кістки - 500 г
Сир - 50 г
Сіль - за смаком
Петрушка корінь - за смаком
Борошно - за смаком
Чорний перець - за смаком
Мускатний горіх - за смаком
Імбир - за смаком
Майоран - за смаком
Селера корінь - за смаком
Червоний мелений перець - за смаком 

Приготування:

Рубець ретельно очистіть ножем, кілька разів промийте в теплій воді, потім потріть сіллю і ще пару раз добре промийте. 

Після цього рубець треба залити холодною водою, довести до кипіння, злити воду, а рубець облити холодною водою. 

Вимиті овочі і кістки залийте холодною водою, зваріть бульйон. 

Відлийте 500 г бульйону, а в бульйон покладіть рубець і варіть до готовності приблизно 4 години. Треба стежити за тим, щоб вода в каструлі залишалася на колишньому рівні, а в википає бульйон доливайте окріп. Готовність рубця визначайте так: він повинен розтиратися пальцями. 

Половину овочів наріжте соломкою, покладіть в розтоплений жир, влийте воду (125 мл), варіть до м'якості, накривши кришкою. 

Розтопіть жир (30 г), спассеруйте на ньому борошно до світло-золотистого відтінку, перемішайте, розведіть холодним бульйоном і закип'ятіть. 

Готовий рубець охолодіть в бульйоні, потім вийміть і наріжте тонкими смужками, покладіть соус, додайте овочі, посоліть, поперчіть, приправте мускатним горіхом. 

Подавайте в суповий мисці. Окремо подайте натертий сир, червоний перець, імбир і майоран. Фляки можна подавати з пульпетамі (фрикадельками).